Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 23-24/5

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 23-24/5

Εγκαίνια της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης Ψυχικού

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την "Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού" στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση του γλυπτού "Ζάλογγο" και τον φωτισμό των γλυπτών σε αυτή.

Η "Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού" περιλαμβάνει από τον Οκτώβριο του 2010 έξι γλυπτά του Γιώργου Ζογγολοπούλου. Ο "Ποσειδώνας", το "Γλυπτό της ΔΕΘ", οι "Ολυμπιακοί κύκλοι", η "Στήλη", η "Ειράνα" και ο "Αλέξανδρος" είναι αντιπροσωπευτικά γλυπτά του Ζογγολόπουλου από διαφορετικές περιόδους δημιουργίας που βρίσκονται εγκατεστημένα σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τον Ιανουάριο του 2018 προστέθηκε το έβδομο γλυπτό με τίτλο "Ζάλογγο", του οποίου τα τρία όμοια έργα που παρήγαγε ο γλύπτης βρίσκονται στο Μέγαρο της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Γλυπτοθήκη και στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη.

Τρία επιπλέον έργα του Ζογγολόπουλου υπάρχουν διάσπαρτα στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Οι εμβληματικές "Ομπρέλες" υποδέχονται τους κατοίκους στον Φάρο Ψυχικού, λίγα μέτρα πιο μακριά στην οδό Ολυμπιονικών βρίσκεται η "Ελιά" στην ALPHA BANK της Λ. Κηφισίας, ενώ το υδροκινητικό γλυπτό "Τρεις κύκλοι" είναι τοποθετημένο στον αύλειο χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους επί της οδού Δάφνης.

23/5 Ώρα προσέλευσης: 18:30, ώρα έναρξης εκδήλωσης: 19:00

Χαιρετισμοί:
Παντελής Ξυριδάκης, Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού
Νίκος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου
Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του Δήμου Αθηναίων

Ξενάγηση στα γλυπτά της πλατείας:
Άγγελος Μωρέτης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου

 

Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αγίου Δημητρίου
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
 


 

Τσάι με Επίδειξη Μόδας στην Εστία Νέας Σμύρνης

 

Μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Εστία Νέας Σμύρνης την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 19.30. Ο λόγος για το καθιερωμένο πια Ετήσιο Τσάι με Επίδειξη Μόδας που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια για την Εστία. Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "Πάνος Χαλδέζος" θα διαμορφωθεί σε διάταξη "πασαρέλας", έτοιμη να υποδεχθεί τα εκατοντάδες Μέλη και Φίλους της Εστίας Νέας Σμύρνης. 

Οι τυχεροί που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα απολαύσουν κατά την είσοδό τους εδέσματα από τον απογευματινό μπουφέ στο Φουαγέ του Μεγάρου μαζί με αρωματικό κρύο τσάι & κρασί και στην συνέχεια θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό σόου με επίδειξη μόδας με αντρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα και αξεσουάρ. 

 

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1 Τηλέφωνο: 2109333702, 2109330274

 

 

23/5 στις 19:30

 

Εισιτήρια

Τιμή πρόσκλησης: 15€
Πληροφορίες & Διάθεση Προσκλήσεων: 210 9333 702  
 
 


 

Athens Jewelry Week 2018

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Jewelry Week ανοίγει τις πόρτες για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Mε εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις καλύπτει μια εβδομάδα αφιερωμένη στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους.

Η κεντρική έκθεση με τίτλο "Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι" φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 52 επιλεγμένων καλλιτεχνών σύγχρονου κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αυτή τη χρονιά τη διοργάνωση τιμά ως guest artist, η σημαντική Ελληνίδα εικαστικός Μαρία Μιλίτση, εκθέτοντας έργα της στην κεντρική έκθεση και παρουσιάζοντας τη γραμμή σκέψης της τις ημέρες των διαλέξεων.

Εκτός της κεντρικής έκθεσης, η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 9 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους χώρους της πόλης, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ το AJW 2018 θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

 

Αθήνα Κεντρικές Περιοχές

 

23/5 και 24/5 απο τις 10;00-22;00

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Τζένη Αργυρίου "Ανώνυμο"

 

Όταν η τεχνολογία καθορίζει τη ζωή και τις σχέσεις μας, μήπως έρχεται η ώρα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Μήπως πρέπει να ανεβούμε τον ποταμό μέχρι την πηγή του; Ταξίδι στην πηγή του χορού – ταξίδι στο "ΑΝΩΝΥΜΟ"...

Συντελεστές:
Σύλληψη-Χορογραφία: Τζένη Αργυρίου
Δραματουργία: Miguel Angel Melgares
Σκηνογραφία & Εικαστική Επιμέλεια: Βασίλης Γεροδήμος
Πρωτότυπη Μουσική & Ηχητικός Σχεδιασμός: Pepe Garcia Rodriguez
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Σχεδιασμός Κουστουμιών: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός & Προγραμματισμός Διαδραστικών Μέσων: Στράτος Μπιχάκης
Ηχοληψία: Αντώνης Νικηφόρος
Έρευνα για τη Σωματοποίηση των Ψηφιακών Μέσων: Ερατώ Τζαβάρα
Βοηθός Χορογράφου & Παραγωγής: Δανάη Γιαννακοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Αμαλία Κοσμά
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαριλένη Βούρτση
Βοηθός Έρευνας & Εφαρμογών: Δανάη Αρσενία
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Amorphy

Ερμηνευτές: 
Ερμής Μαλκότσης, Δήμητρα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Σταυρούλα Σιάμου, Νάνσυ Σταματοπούλου, Δημήτρης Σωτηρίου.

Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

24/5 στις 20:30

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 7, 8, 10, 14, 18€
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 7, 8, 11, 14€
Παρέα 10+ άτομα: 6, 7, 10, 13€
Κάτοικος Γειτονιάς: 7€
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€ | Συνοδός ΑμεΑ: 10€

Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected] 

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Καθημερινά: 9:00-21:00

Εκδοτήρια εισιτηρίων στη Στέγη:
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 9:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

Σημεία πώλησης εισιτηρίων από τρίτους:
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & ΟΤΕSHOP σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου