Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 29-30/1

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 29-30/1

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

 

α ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος", επιστρέφουν στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους φίλους του κρασιού, το κοινό που θέλει να γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του επώνυμου ποιοτικού οίνου από τα δημοφιλή οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 23 οινοποιεία, τα οποία μέσα από τις ετικέτες των κρασιών και αποσταγμάτων τους αναδεικνύουν τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ποιότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα κρασιών, από τα φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2017 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών, αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους, γλυκείς και αποστάγματα απλά και παλαιωμένα.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" που εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Πρόγραμμα:
Επαγγελματίες: 12:00 - 15:00
Καταναλωτές: 15:00 - 20:00

 

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46

 

29/1-12:00

 

Εισιτήρια

Επαγγελματίες: Δωρεάν με προεγγραφή
Καταναλωτές: Με προεγγραφή 5€, Χωρίς προεγγραφή 8€

Η προεγγραφή θα γίνεται εδώ.

 


 

Τάνια Τσανακλίδου στον Σταυρό του Νότου Club

 

Η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις "προσωπικές μας μνήμες", από εκείνες τις ιστορίες που "πορεύονται ανάμεσα στο νου και την καρδιά μας". 

Μαζί της τέσσερις μουσικοί με ιδιαίτερους ρόλους στη μουσική αυτή παράσταση:
Blaine L. Reininger - Βιολί
Βαγγέλης Κοντόπουλος - Μπάσο
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - Κιθάρες
Αναστάσιος Μισυρλής - Τσέλο

 

Σταυρός Του Νότου - Club

 

29/1 και 30/1 στις 21:30

 

Είσοδος: 15€ (με ποτό)

  

Χορός "Bodydrum Berlin - Drumbody Athens"

 

Χορογραφικές περιπλανήσεις του χορευτή και χορογράφου Γιάννη Πολύζου που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο στο ηχητικό σύμπαν του ντράμερ Διονύση Στεφανόπουλου.

Ένα διήμερο αυτοσχεδιασμού, στο θεατράκι του Booze Cooperativa, από τον έμπειρο χορευτή, που είχε αφήσει το ιδιαίτερο στίγμα του στο χώρο αυτό, το 2015, με το σόλο του "Όχι Ακόμα". Μια παλιά επιθυμία-υπόσχεση των δύο αυτοσχεδιαστών για μια συνάντηση που γεφυρώνει αποστάσεις, συναισθήματα, σωματική έκφραση και ήχους ζωής.

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Booze Cooperativa

 

29/1 και 30/1 στις 21:00

 

Είσοδος: 7€
Κρατήσεις: 6950686277 (καθημερινά 13.00-20.00)

  

Ελένη Πεχλιβάνη έκθεση "Αθέατοι Ακροβάτες"

 

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 19:30, η γκαλερί "7" παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Πεχλιβάνη, της οποίας την επιμέλεια έχει η M. Γιαγιάννου, με τίτλο: "Αθέατοι Ακροβάτες".

"Ένας πολύχρωμος λαός από τσιρκολάνους αναδύθηκε από τα χώματα της Κομοτηνής, για να υπερβεί την πόλη και την ίδια την ιστορικότητά της, με τα προκλητικά του σκέρτσα. Η Ε. Πεχλιβάνη στολίζει τον τόπο της καταγωγής της με πλάσματα που θυμίζουν τάματα, χρυσές φλούδες προσευχής που ανακαλούν με διορθωτικές πινελιές το Αλλού της παιδικής ηλικίας, του τόπου που αναπνέει τον αέρα τουλάχιστον πέντε πολιτισμικών παραδόσεων και φυσικά της τέχνης ως ονειρικής παρέμβασης στην πραγματικότητα". M. Γιαγιάννου

Εγκαίνια: Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 19:30.

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Hrach Altunyan Band ξανά στο Faust

 

Την Τρίτη 30/1 το Faust υποδέχεται τον Hrach Altunyan και τη μπάντα του ζωντανά στη σκηνή του.

Ο Hrach Altunyan ξεκινά το 2018 στο Faust. Μετά τη συμμετοχή του στο TEDx University of Piraeus και την ηχογράφηση του soundtrack για την ταινία μικρού μήκους "Pawns", παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του στον αγαπημένο χώρο του Faust. Με ανανεωμένη μπάντα και πολύ καινούργιο υλικό, μας υπόσχεται μια Blues/Soul βραδιά στο κέντρο της Αθήνας.
 

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 Τηλέφωνο: 2103234095

 

30/1 στις 22:30

 

Εισιτήριο: 5€ (χωρίς ποτό), 7€ (με κράτηση χωρίς ποτό)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 2103234095