Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα σήμερα και αύριο (15-16/1)

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα σήμερα και αύριο (15-16/1)

"Καινούργιο κόκκινο" του Θέμη Μουμουλίδη

 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντιέται έξι χρόνια μετά το πολιτικό καμπαρέ "Βερολίνο-Παρίσι " [2012, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο] με τον Θέμη Μουμουλίδη, σε ένα νέο εγχείρημα. Υποδύεται την Τζένη και ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο μερικά από τα σημαντικότερα, ελληνικά και ξένα, τραγούδια του 20ού αιώνα. Ο Ιωάννης Παπαζήσης στο ρόλο του Μακήθ, ενός από τους πιο εμβληματικούς ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου.

Στο "Καινούργιο κόκκινο" η θρυλική Τζένη των Πειρατών και ο περιβόητος ληστής Μακήθ, αυτονομούνται από το έργο που τους γέννησε, την "Όπερα της Πεντάρας", και ξεδιπλώνουν τη δική τους ερωτική ιστορία μέσα από μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, με φόντο την Ευρώπη της εποχής των άκρων.

 

Θέατρο Τζένη Καρέζη

15/1-21:00

16/1-21:00

 

Εισιτήρια

18€ κανονικό
13€ φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων, άνω των 65

​Προπώληση:
viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​

 


 

Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα "Μη μου γράφεις γράμματα"

 

Ένα μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι, στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με Ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου, παρουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα στις 15 & 16 Ιανουαρίου στην Ιερά Οδό.

Ξεχωριστός καλεσμένος ο Ιταλός Eddy Napoli, συνθέτης και τραγουδιστής, ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η Ρία Ελληνίδου και η χορωδία "Fonέs". Σημαντική συμμετοχή είναι αυτή του ηθοποιού Τάσου Νούσια. Μαζί με 14 σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής τραγουδούν και αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή αλλά κοινούς πόνους, χαρές και ιστορίες ζωής, Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες, που βρήκαν στην μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, συναισθημάτων, χαράς, λύπης, ελπίδας και προσμονής, στήριγμα και βάλσαμο στις ψυχές τους. 

 

Ώρα έναρξης: 22:00
Προσέλευση: 21:00 

 

Ιερά Οδός

 

15/1-22:00

16/1-22:00

 

Γενική Είσοδος - Όρθιοι: 10€
Α' Ζώνη - πλατεία: 35€
Β' Ζώνη - πλατεία: 27€
Α' Ζώνη - εξώστης: 27€
Β' Ζώνη - εξώστης: 20€

Ποτό στο Bar: 5€
Ποτό Α΄ Ζώνη: 10€
Ποτό Β' Ζώνη: 8€

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Spot Τεχνόπολη, στο Viva Kiosk Συντάγματος.

  

"Η εκδίκηση του Πυριτίου [Silicium's revenge]" του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη

 

Από την ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών "κι όμΩς κινείται".

Ποια είναι η κληρονομιά των πλασμάτων του άνθρακα; Και από ποια μεγάλη κατάρα είναι στιγματισμένα; Τρεις εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Με ίδια αρχικά δεδομένα, με ίδια την αρχική σκηνική εικόνα, ακολουθώντας διαφορετικό σεναριακό δρόμο, οπότε και διαφορετική κινησιολογική εξέλιξη, καταλήγουμε σε τρία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους συμβάντα.
 
Εξελιγμένα όντα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένης στο πυρίτιο, παρατηρούν έντονη πυρηνική δραστηριότητα στο πλανητικό μας σύστημα, προσεδαφίζονται και παίρνουν μαζί τους τον τελευταίο επιζώντα μιας πυρηνικής καταστροφής.

 

Θέατρο Ροές

 

15/1-21:00

16/1-21:00

 

Εισιτήρια

12€ κανονικό
10€ προπώληση
7€ φοιτητές & άνεργοι
 


 

Ιωάννα Πορτόλου και Ομάδα Griffón "Risk"

 

Η ευτυχία στη ζωή προϋποθέτει ρίσκο. Παίρνουμε όμως το ρίσκο να είμαστε ευτυχισμένοι; Τι θα γίνει αν ακολουθήσεις τα βήματα πέντε χορευτών που δεν φοβούνται να πάρουν φόρα και να βουτήξουν στο κενό, κυνηγώντας τη χαρά;

Η νέα δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου επικεντρώνεται στο ρίσκο. Η δική της ματιά, ωστόσο, δεν εξερευνά τόσο τις σωματικές διαστάσεις της έννοιας, όσο το κόστος του υποκειμενικού ρίσκου, της κατάκτησης ή της απώλειας αυτού που έχει αξία για τον καθένα.
 

Διάρκεια 50 λεπτά.

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών (strobe lights).

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

15/1-21:00

16/1-21:00

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 7, 15€
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12€
Παρέα 10+ άτομα: 11€
Κάτοικος Γειτονιάς: 7€
Ανεργίας, ΑμεA: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€

Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Καθημερινά: 9:00-21:00

Εκδοτήρια εισιτηρίων στη Στέγη:
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 9:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

Σημεία πώλησης εισιτηρίων από τρίτους:
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & ΟΤΕSHOP σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου