Home BLOGS 5 σπουδαίες προσωπικότητες και οι απίστευτες παραξενιές τους!

5 σπουδαίες προσωπικότητες και οι απίστευτες παραξενιές τους!

0
588

Ακόμα και οι σπουδαιότεροι άνδρες που με τις ικανότητές τους στον καλλιτεχνικό ή τον πολιτικό χώρο, εντυπωσίαζαν τους συγχρόνους τους αλλά και τους μεταγενέστερους, είχαν κάποιες ιδιαίτερες και παράξενες συνήθειες που τους έκαναν ξεχωριστούς. 

 

Δείτε κάποιες από αυτές…

 

Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ο μανιακός καπνιστής και πότης πρωθυπουργός της Αγγλίας, είχε τη συνήθεια να κοιμάται μέχρι αργά το πρωί και πολλές φορές ξυπνούσε νωρίς το απόγευμα. Μια ακόμη ιδιαιτερότητά του, ήταν η ακαταστασία του, αλλά αντιθέτως είχε εμμονή με την προσωπική του καθαριότητα, καθώς συχνά έκανε δύο μπάνια, το ένα μετά το άλλο. Τέλος συνήθιζε να εργάζεται στο κρεβάτι του.

 

Μότσαρτ

Ο συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είχε μεγάλη αδυναμία στο σεξ. Δεν δίσταζε να κάνει έρωτα πολλές φορές την ημέρα όπου βρισκόταν. Πίστευε επίσης στον αποκρυφισμό  σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πιστεύει ότι τον παρακολουθούσε ένα μυστηριώδες πρόσωπο το οποίο του είχε παραγγείλει το Ρέκβιεμ. Ο συνθέτης το εξήγησε ως σημάδι του επερχόμενου θανάτου του και τελικά επιβεβαιώθηκε.

 

 

Σαλβαδόρ Νταλί

Ξάπλωνε κρατώντας ένα μεταλλικό κλειδί, πάνω από το καπάκι μιας κατσαρόλας. Ενώ κοιμόταν σε αυτήν την περίεργη στάση, κάποια στιγμή του έπεφταν από τα χέρια. Ο ήχος, ο θόρυβος και οι εικόνες που είχε την στιγμή που τιναζόταν έντρομος ήταν η έμπνευση για το επόμενο έργο το. Ο Νταλί επινόησε τη μέθοδο “Paranoid-Critical”, μια δημιουργική προσέγγιση που απαιτούσε από τον καλλιτέχνη σκόπιμη μελαγχολία και παρανοϊκή διάθεση.

 

 

Μπετόβεν

Όταν ξυπνούσε μετρούσε πάντα 60 κόκκους καφέ. Συχνά συνέθετε στο μπάνιο. Η γραμματέας του, Anton Schindler,  αποκάλυψε ότι Ο Μπετόβεν  ζητούσε να του ρίχνουν νερό με κανάτες, ενώ εκείνος μέσα από τα σχήματα του νερού καθοδηγούσε την έμπνευση του.

 

 

Charles Dickens

Ο Charles Dickens είχε την συνήθεια να εργάζεται αυστηρά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Επιθυμούσε να έχει απόλυτη ησυχία, μια συγκεκριμένη πένα και τη δική του διακόσμηση στο γραφείο. Το δωμάτιο στο οποίο δούλευε, αποτελούνταν από διάφορα ευρήματα που είχε βρει στα ταξίδια του και όπως έλεγε τον βοηθούσαν να είναι συγκεντρωμένος και να σκέφτεται καλύτερα. Ήθελε το βλέμμα του να πέφτει πάντα σε κάτι αγαπημένο.

 

 

Μετά την καταστροφή της Κουκουβάγιας ο W.D. ρίχνει δηλητήριο στο νέο του εκθαμβωτικό graffiti!