HomeBLOGS5+1 ψέματα που όλοι ακούσαμε και μεγάλωσαν γερά, γερά παιδιά!

5+1 ψέματα που όλοι ακούσαμε και μεγάλωσαν γερά, γερά παιδιά!

Εάν κάτσεις να καλοσκεφτείς το τι μας έχουν πει για να πετύχουν τον σκοπό τους αυτοί οι γονείς, θα τρομάξεις, άσε που δεν πρόκειται να τους ξαναμιλήσεις. Και αυτό αν δεν έχεις κάνει και εσύ ο ίδιος παιδιά… γιατί σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς ανακυκλώνεις και εσύ τα ίδια ψέματα και στα δικά σου τέκνα..

 

«Δοκίμασέ το αυτό, είναι πολύ νόστιμο»….

Και τι δεν έκαναν αυτοί οι γονείς, για να φας ένα ρημαδοφαγητό λίγο πιο υγιεινό από μακαρόνια με κιμά. Συνήθως αυτό το ψέμα έπαιζε όταν υπήρχαν λαχανικά στην μέση. Και όταν αυτό πια δεν έπιανε, έμπαινε στην μέση και ο μπαμπούλας που θα έρθει να σε φάει επειδή δεν τρως το φαϊ σου!

 

«Είναι απαραίτητο να μάθεις το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Θα το χρειαστείς πολλές φορές στη ζωή σου»

Αν δεν κατέληξες να γίνεις και εσύ ο ίδιος μαθηματικός ή η δουλειά σου να απαιτεί τριγωνομετρία, αυτό ήταν το πιο σπαστικό ψέμα του σχολείου. Αυτό και όλα τα άλλα προβλήματα τύπου ένα τρένο ξεκινάει από εκεί τότε με αυτή την ταχύτητα, ένα άλλο από αλλού, που θα συναντηθούν τελικά;»… Έλεος!

 

«Ο Άγιος Βασίλης θα σου φέρει δώρο μόνο αν είσαι καλό παιδί»

Το #1 ψέμα μέχρι την ηλικία των 7-8 ετών το οποίο το θυμόντουσαν φυσικά μόνο Δεκέμβρη μήνα…

 

«Πείτε μου ποιος έκανε τη ζημιά, και δε θα τον μαλώσω καθόλου.»

Και αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουγες πριν πέσει η σφαλιάρα, ή απειλή και τέλος η  τιμωρία που σε έστελνε στο δωμάτιό σου και σου στερούσε ότι ήθελες, παιχνίδι, έξοδο, τηλεόραση για κάμποσο διάστημα. Πόσο θύματα πια;

 

«Αυτό δεν είναι για παιδάκια»

Αυτό που ήθελες το καινούριο, που θα ξεβόλευε κάποιον ή ήταν κάπως πιο extreme. Αυτό ποτέ δεν ήταν για παιδάκια… Ένα μόνο! Δείτε τι κάνουν τα σημερινά παιδάκια και κλάψτε με την ησυχία σας.

 

«Έλα μην κάνεις σαν μωρό παιδί, δεν θα πονέσει καθόλου»

Και 99 στις 100 φορές πονούσε το ρημάδι το εμβόλιο, το οξυζενέ στην πληγή και για τα κορίτσια το χτένισμα χωρίς χρήση μαλλακτικού….

 

Για δυνατούς λύτες…

You are the one, you ‘re my number one… Αλλά δεν φαντάζεστε ποιο είναι το #1 της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες!

Διαβαστε επισης

loading...