HomeBLOGS6 ιδανικοί προορισμοί για το Σαββατοκύριακο όταν μένεις Αθήνα!

6 ιδανικοί προορισμοί για το Σαββατοκύριακο όταν μένεις Αθήνα!

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η ανάγκη για απόδραση πριν τις official διακοπές έχουν γίνει επιτακτική ανάγκη! Οι διακοπές είναι συνήθως σύμφυτές στο μυαλό μας με κρατήσεις ξενοδοχείων, προετοιμασία camping, άγχος, πακετάρισμα, έξοδα, εισιτήρια αμαξιού και η λίστα δεν τελειώνει! Και όλο αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι έχουμε τουλάχιστον ένα 10ημερο μπροστά μας! Ναι σύμφωνοι, αλλά ποιος περιμένει μέχρι τότε; Φυσικά υπάρχουν και οι πιο κρυμμένες παραλίες της Αθήνας για να ηρεμήσεις αλλά υπάρχουν και προορισμοί που είναι οικονομικοί και σίγουρα θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι έχεις φύγει ταξίδι, τελεία!

Και το ερώτημα είναι το εξής. Υπάρχουν προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το σαββατοκύριακο για να είσαι και εντός και εκτός κι επί τα αυτά, αλλά και να αισθάνεσαι ότι ταξιδεύεις πράγματι;

 

1η στάση: Λιχαδονήσια

 

5d7e022bfc88ea606725533249e32b08_xl.jpg

 

Πρόκειται πράγματι για έναν παράδεισο και δε χρειάζεται να πάρετε κάποιο άλλο μέσο πέρα από το αμάξι σας! βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Τα κατάφυτα νησάκια, με το απέραντο γαλάζιο, είναι το πολύτιμο μυστικό της περιοχής…

Γνωστά ως «Σεϋχέλλες της Εύβοιας», τo σύμπλεγμα των επτά νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

 

Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι καταπράσινο και έχει μια παραλία  με τιρκουάζ νερά, καθώς και έναbeach bar!

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ναυάγιο στα δυτικά του νησιού, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία σειρά από ξέρες και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα.

 

 

2η στάση: Επίδαυρος

 

c7b3f45b-7531-4e11-82d2-5a3cfd4d5a69_1200x630.jpg

 

Με αφορμή και με το Φεστιβάλ Αθηνών και την όλη μυσταγωγία του μέρους, ε δε χρειάζεται και πολλή σκέψη! Συνδυάζει αρχαιότητα, πολιτισμό, όμορφες και καθαρές παραλίες! Ιδιαίτερα η Παλαιά Επίδαυρος, με τη γραφική της προκυμαία, στην οποία στήνονται κάθε καλοκαίρι από το 1998 τα ξύλινα περίπτερα των Γιορτών Αγροτουρισμού, που κερνούν τους περαστικούς παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Πελοπόννησο –ντόπιο κρασί, παραδοσιακά γλυκά και μέλι, τυροκομικά προϊόντα και ζυμαρικά–, πουλάνε χειροποίητα κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης και ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του αγροτουρισμού, είναι ιδανική για ατελείωτες απογευματινές βόλτες.

Εξίσου ενδιαφέρουσα, και ιδανική για χαλαρωτικούς περιπάτους, ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι και η χερσόνησος που διχοτομεί την παραλία της Επιδαύρου, το Νησί, όπου θα θαυμάσετε και απομεινάρια της Ακρόπολης και των Ρωμαϊκών τειχών, ερείπια παλατιού και σπιτιών, στύλους Δωρικού ναού, Μυκηναϊκούς τάφους και το μεγαλοπρεπές στολίδι της πόλης, το Μικρό Αρχαίο Θέατρο.

 

Γενικότερα, η περιοχή προσφέρεται για περιήγηση και εξερευνήσεις. Εσείς απλά επιλέξτε παράσταση και voila η αφορμή σας να ξεφύγετε από τον καύσωνα της Αθήνας!

 

3η στάση: Αγκίστρι

 

 

01_0.jpg

 

Ναι φυσικά, το νησί αυτό δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα! Το Αγκρίστρι το χωρίζει από τον Πειραιά περίπου μιάμιση ώρα, έχει οικονομικά εισιτήρια (ιδίως εάν είσαι φοιτητής), έχει τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, τη Χαλκιάδα για τους πιο ρομαντικούς ή και τους γυμνιστές, το δάσος από πάνω, καθώς και οργανωμένες καταστάσεις, beach bar, εμπορικά μαγαζιά, ταβέρνες…

Είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος του Αργοσαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο, με τα πεύκα να “αγγίζουν” τα καταγάλανα νερά του.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται κάθε χρόνο από μαζικό τουρισμό. Ίσως είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, που σιγά – σιγά αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών.

 

4η στάση: Κύθνος

shutterstock_402629272-thumb-large.jpg

 

 

Η Κύθνος είναι ένα κυκλαδονήσι ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο (Δυτικές Κυκλάδες) σε απόσταση 3 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ονομάζεται και Θερμιά (τα Θερμιά), τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται ως “Επισκοπή Κέας και Θερμιών”. Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών. Τα λουτρά της Κύθνου απολάμβανε ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία (1837-1862).

Η Κύθνος έχει έκταση 99,3 τ.χλμ, πληθυσμό 1310 κάτοικους (σύμφωνα με την απογραφή του 2009) και μήκος ακτογραμμών περίπου 104 χιλιόμετρα, με 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες οδικά. Στο νησί υπάρχουν δύο μεσόγεια χωριά, η Χώρα ή Μεσαριά και η Δρυοπίδα ή Σύλλακας. Επιπλέον υπάρχουν τρείς κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί: το κύριο λιμάνι ο Μέριχας, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία. Η Κύθνος έχει καθημερινή συγκοινωνία με τον Πειραιά και το λιμάνι του Λαυρίου. Έχει μια Χώρα κούκλα και πολύ γραφική, καλντερίμια, δύο κάστρα, το Βρυόκαστρο και το Κεφαλόκαστρο και από παραλίες η περίφημη Κολώνα είναι must, όπως και η Γαϊδουρόμαντρα, η παραλία του Σκύλου και το Σιμουσί, 

 

5η στάση: Χιλιαδού

 

 

chiliadou-beach.jpg

 

 

Πάλι μιλάμε για Εύβοια (και γιατί όχι εφ’ όσον είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και προσβάσιμο μέσω ξηράς)! Κάποιοι παραθεριστές που πάνε κάθε χρόνο κι αφήνουν και την σληνή τους εκεί την αποκαλούν και Γαλατοχώρι!

Η Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία της κεντρικής Εύβοιας, με θέα το Αιγαίο. Η χειμωνιάτικη «μανία» του πελάγους καθαρίζει κάθε υποψία μόλυνσης και καθιστά την παραλία πεντακάθαρη. Εκεί όπου η Δίρφη συναντάει τη θάλασσα, εμφανίζεται η Χιλιαδού γεμάτη γαλάζιους κολπίσκους, παραλίες με άμμο, νησάκια, σπηλιές και ογκόλιθους στην ακτή.

Στη Χιλιαδού λειτουργεί και επίσημη παραλία γυμνιστών σε έναν ξεχωριστό κολπίσκο όπου μπορείτε να δείτε τον τοίχο του Ινδιάνου, έναν βράχο που λέγεται ότι με το φως του φεγγαριού μοιάζει με κεφάλι ινδιάνου που φοράει φτερό.

Μια κατάφυτη ρεματιά οδηγεί στην αμμουδιά. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί κάποια σπίτια στην περιοχή, ταβέρνες και κάποια bar. Βέβαια, περιττό να αναφέρουμε ότι τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου οι επισκέπτες είναι πολλοί.

Σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσε να καταργηθεί το ελεύθερο camping όχι όμως κι εδώ!

 

6η στάση: Ελαφόνησος

 

 

elafonisos1-312i1mxgvk8elcxacrhezmn24x0ljq6quz07yivvhtwfe0sdo.jpg

 

Είναι μαγική, είναι πανέμορφη, είναι ρομαντική, είναι ιδανική για γυρίσματα ταινίας (αν την πετύχεις με λίγο κόσμο εννοείται) και είναι top! Ναι δε φτάνεις στα μπαμ, μπορείτε να πάτε οδικώς από την Αθήνα, μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, ενώ εκτελούνται επίσης καθημερινά δρομολόγια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Επίσης η πρόσβαση γίνεται μέσω Πειραιά με πλοίο ή flying dolphin μέχρι την Νεάπολη και μετά οδικώς ως την Πούντα και να περάσετε απέναντι με τα τοπικά ferries και καραβάκια. Η Ελαφόνησος απέχει μόλις 300 μέτρα απότην Πούντα!

Η Ελαφόνησος διαθέτει πολλές παραλίες με αμμουδιές. Γνωστότερη όλων, το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο (Σίμος) αλλά και μία και μοναδική στο νησί βοτσαλωτή που είναι καλά κρυμμένη πίσω από την νησίδα του Αγλύφτη. Και άλλες πολλές που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!

Διαβαστε επισης

loading...