HomeBLOGSAυτος είναι ο λόγος που οι θάνατοι διάσημων ανθρώπων αυξάνονται

Aυτος είναι ο λόγος που οι θάνατοι διάσημων ανθρώπων αυξάνονται

Για σαφή και ανοδική τάση των θανάτων των διάσημων γίνεται λόγος σε άρθρο του ΒBC με αφορμή το γεγονός πως τους πρώτους τρεις μήνες του 2016 έφυγαν μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του θεάματος.

 

 

Κι αν αναρωτιέστε πότε θα σταματήσει αυτό, μάλλον τα κακά νέα θα συνεχίσουν να έρχονται αφού χαρακτηριστικό είναι πως οι θάνατοι είναι σχεδόν πενταπλάσιοι σε σχέση με το 2012 (24 έναντι μόλις 5).

Σύμφωνα λοιπόν με το BBC και τον συντάκτη νεκρολογιών Nick Serpell υπάρχουν 2 λόγοι που οι θάνατοι διάσημων ανθρώπων αυξάνονται:

Ο Alan Rickman πέθανε, σε ηλικία 69 ετών, στις 14 Ιανουαρίου 2016

Η γενιά του “baby boom”

1946 – 1964: Τεράστια αύξηση στις γεννήσεις και στον πληθυσμό της Γης. Πρόκειται για το λεγόμενο “baby boom”. Ήταν τέτοια η πληθυσμιακή “έκρηξη” ώστε μέχρι και το 2014 υπολογιζόταν ότι το 23% του πληθυσμού των ΗΠΑ αποτελούνταν από baby boomers.

Όπως είναι φυσικό όλοι εκείνοι οι baby boomers είναι σήμερα μεταξύ 52 και 70 ετών και προσεγγίζουν τις ηλικίες όπου ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξάνεται σημαντικά. Οι Prince (57), Rickman (69), Bowie (69), Wood (62) ακόμα και ο Lemmy (70, έφυγε το 2015) ήταν στη γενιά του baby-boom. 

 

 

 

Θα συνεχιστεί η τάση;

Ναι, πιθανότατα, συμπεραίνει το BBC. “Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, αυτοί οι άνθρωποι, οι baby boomers θα είναι πια 80 και οι μαζεμένοι θάνατοι πρόκειται να συνεχιστούν στον ίδιο βαθμό ”, καταλήγει ο Serpell.

 

Διαβαστε επισης

loading...