HomeBLOGSΔεχόμαστε τα «αριγκάτο» σας προκαταβολικά! 3+1 προτάσεις για Ιαπωνική κουζίνα που θα...

Δεχόμαστε τα «αριγκάτο» σας προκαταβολικά! 3+1 προτάσεις για Ιαπωνική κουζίνα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα ελληνικά σας!

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μέχρι πριν από 3-4 χρόνια το sushi θα λέγαμτε ότι ήταν πολυτέλεια για λίγους… πάντα από οικονομικής άποψης μιας και θεωρείτο νεοφερμένη μόδα η οποία όπως πάντα ήταν για μετρημένα βαλάντια. Τώρα τελευταία, που τα sushi έχουν γίνει τα νέα burgers και sushi bars ξεπετάγονται σαν μανιτάρια στην πόλη, αυτοί που θα επιλέξουν να το τολμήσουν έχουν πολλές, πάρα πολλές επιλογές!

Η αλήθεια είναι ότι η Ιαπωνική κουζίνα δεν είναι για τους λιπόψυχους. Και αυτό γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τα υλικά, δεν έχουν συνηθίσει τον τρόπο μαγειρέματος, πόσο μάλλον το παρουσιαστικό. Είναι όμως μια κουζίνα την οποία αν δοκιμάσεις μία φορά, στοιχηματίζουμε ότι θα θες και δεύτερη και τρίτη κτλ…

 

Koi Sushi Bar

Πιο κεντρικά δεν γίνεται αφού με τα πόδια είναι ούτε πέντε λεπτά από το μετρό Συντάγματος, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Νίκης. Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί το κεντρικό meeting point των απανταχού sushi lovers, μιας και ο χαμός ξεκινά από το πρωί για ένα τραπέζι ή για μια θέση στο μπαρ, γύρω από τον περιστρεφόμενο «διάδρομο» με τα sushi dishes, που σε κάνουν να τα λιγουρεύεσαι! Αν γίνει η επιλογή σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα maki rolls, nigiri, sashimi, koi style rolls όλα σε τιμές προσεγμένες και ποιότητα άριστη!

Διεύθυνση: Νίκης 15, Αθήνα

 

Tokyo Joe

Εξαιρετική ποιότητα της ασιατικής κουζίνας, το Tokyo Joe σερβίρει εξαιρετικό sushi και πολλά άλλα γιαπωνέζικα πιάτα σε οικονομικές τιμές, μέσα σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό και… χαλαρωτικό. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε tataki τόνου και σολομού, κλασικά maki, nigiri, sashimi, καθώς και signature rolls και να απολαύσετε πολύ καλά και δροσιστικά cocktails.

 

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη  

 

 

Wagamama

Βραβευμένη αλυσίδα εστιατορίων που δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και 4 ηπείρους παρακαλώ. Μενού εμπνευσμένο φυσικά από την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, με ολόφρεσκα sushi, δροσερές σαλάτες, επιδόρπια από άλλο πλανήτη και απίστευτα συνοδευτικά. Δεν νομίζουμε ότι θέλει και τίποτα άλλο για να σας πείσει.  

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη (εντός Golden Hall), Μαρούσι / Κασσαβέτη 3, Κηφισιά

 

 

K for Kiku

Δεύτερη ιαπωνική γωνιά προς τα βόρεια, εκεί που συναντάται η Ανατολή με την Λατινική Αμερική… εκεί βρίσκετε το K for Kiky. Δύο διαφορετικές κουλτούρες συνδυάστηκαν (ιαπωνική και περουβιανή) και έφτιαξαν την Nikkei κουζίνα. Από τον χώρο μέχρι και τα πιάτα που σερβίρουν ξεχωρίζουν τα χρώματα και οι εκλεκτές πρώτες ύλες. Σίγουρα αυτό που εντυπωσιάζει με την πρώτη είναι το ανοιχτό sushi bar. Mια δοκιμή όχι απλά θα σας πείσει, αλλά θα σας κερδίσει!

Διεύθυνση: Περικλέους 7, Ψυχικό

Διαβαστε επισης

loading...