HomeBLOGSDonald Trump… To who is who του νέου πλανητάρχη

Donald Trump… To who is who του νέου πλανητάρχη

Για ακόμα μια φορά η ανθρωπότητα κατάφερε να μας εκπλήξει, μιας και παρόλη την αρνητική διαφήμιση ενός προσώπου, ο οποίος δημόσια παραδέχτηκε ότι φοροδιαφεύγει, κατηγορήθηκε για παρενοχλήσεις, είναι ανοιχτά ρατσιστής και εν μέρει μισογύνης, κατάφερε να τον αναδείξει το νέο πλανητάρχη…

 

Ποιος είναι όμως ο Donald Trump;

 

Γεννημένος στις 14 Ιουνίου του 1946 στο Queens της Νέας Υόρκης, ο κτηματομεσίτης Trump αποφοίτησε το 1968 από το Wharton School of Business του Πανεπιστημίου της Pensylvania με πτυχίο στα οικονομικά. Δεν υπηρέτησε στο Βιετνάμ λόγω σπουδών και κάποιων ιατρικών θεμάτων.

 

Είναι Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts. Παρουσίασε επίσης το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015. Επίσης έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών.

 

Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησε την The Trump Organization στα πρόθυρα της καταστροφής, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά. Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια ΗΠΑ.

 

Το 1978, ο Trump παντρεύτηκε την Ivana Zelnickova Winklmayr, ένα μοντέλο από τη Νέα Υόρκη και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Σκι της Τσεχίας το 1972. Απέκτησαν δύο γιους, τον Donald Jr. και τον Eric, και μια κόρη την Ivanka.

 

Το 1983, ο Trump εγκαινίασε τον Πύργο Trump, ένα συγκρότημα κατοικιών αξίας 200 εκ. δολ. που τράβηξε τα βλέμματα όλων. Βρίσκεται στη Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, και διαθέτει 58 ορόφους, ένα τεράστιο αίθριο, έναν καταρράκτη 18,3 μ., πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα.

 

Στις 7 Οκτωβρίου 1999, ο Trump αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στην πολιτική ανακοινώνοντας τον σχηματισμό διερευνητικής επιτροπής για να αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος με το Κόμμα της Μεταρρύθμισης για τις προεδρικές εκλογές του 2000. Αποσύρθηκε μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

 

Το 2012, ο Trump φλέρταρε πάλι με την πολιτική ανακοινώνοντας πως σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Η φήμη του δέχθηκε πλήγμα όταν συντάχθηκε με το κίνημα “Birther”, μια ομάδα ατόμων που υποστηρίζει ότι ο Barack Obama δεν γεννήθηκε στην Αμερική.

 

Στις 16 Ιουνίου 2015 ο Trump ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στο πλευρό των Ρεπουμπλικάνων. Επρόκειτο για έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους υποψήφιους της πρόσφατης ιστορίας λόγω των αγενών σχολίων προς τους υπόλοιπους υποψήφιους και τις ακραίες μεταναστευτικές πολιτικές που υποστηρίζει.

 

Παρόλα αυτά, κατάφερε να βγει νικητής στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου με συντριπτική πλειοψηφία και να εκλεγεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Σαν σήμερα.. μνεία στα θύματα των «Ευαγγελικών» στις αρχές του 1900 για την χρήση της δημοτικής… Τι θα γινόταν αν ήξεραν για την κατάντια των greeklish!

Διαγωνισμός athenstimeout.gr – Κερδίστε βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβαστε επισης

loading...