HomeBLOGSΕλλάδα που διώχνεις τα παιδιά σου… και που πάνε;

Ελλάδα που διώχνεις τα παιδιά σου… και που πάνε;

Όχι ότι προ κρίσης δεν είχαμε μετανάστευση, άλλωστε η χώρα μας είναι γνωστή για το ότι «τρώει» τα παιδιά της, αλλά με την κρίση οι τάσεις φυγής πήραν την ανιούσα για τα καλά..

 

Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό απλά γιατί εκεί ξέρουν πώς να τους εκμεταλλευτούν, δάσκαλοι, μηχανικοί ακόμα και εργάτες… Όλοι φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο μιας και το αύριο στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου σίγουρο. Το πού πάνε; Ποιες χώρες είναι στις υψηλές προτιμήσεις τους και πάνω από όλα ποιες είναι αυτές που τους δίνουν απλόχερα μια ευκαιρία;

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών, την μεγαλύτερη «απορόφηση» παρουσίασαν οι Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Γαλλία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαμε και διαρροές και αλλού…. Άλλωστε από το 2010 μέχρι το 2015 επίσημα οι Έλληνες μετανάστες άγγιξαν τους 332,000.

 

Τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων δέχθηκε η Γερμανία, όπου σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή της χώρας, Destatis, 157.055 Ελληνες εισήλθαν στη χώρα. Η πλειονότητα είναι μεταξύ 25-50 ετών, ενώ 21.548 είναι κάτω των 18, 19.059 είναι 18-25 και 13.761, 50-65 ετών.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 51.859 Έλληνες έχουν αποκτήσει Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ως μόνιμοι κάτοικοι.

 

Στην Αμερική οι Έλληνες νέοι υπήκοοι φτάνουν τις 6,5 χιλιάδες ενώ στην Αυστραλία και Γαλλία τους 9,000 και 15,000 αντίστοιχα.

 

Μην ανησυχείτε όμως… τα δικά μας τα κενά τα γέμισαν οι πρόσφυγες.. και δεν το εννοούμε με ρατσιστικό τρόπο. Απλά οι άλλες χώρες φρόντισαν να καλύψουν τα κενά μας με το να μην δέχονται οι ίδιες άλλους παίρνοντας απλά ότι τους συμφέρει… 

Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό… Ανάκληση ολυμπιακών μεταλλίων λόγω…

The truth is out there… Τι θα ανακοινώσει η NASA απόψε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου;

Διαβαστε επισης

loading...