HomeBLOGSErasmus στην Ιταλία part 4 - 6 λόγοι για τους οποίους...

Erasmus στην Ιταλία part 4 – 6 λόγοι για τους οποίους η Αθήνα είναι καλύτερη από τη Ρώμη.

Ναι η Ρώμη είναι η λίγο πιο όμορφη εκδοχή της Αθήνας, μια ιστορική πόλη με πολλά αρχαία αξιοθέατα, αλλά έχει πολλά πολλά αρνητικά που η Αθήνα δεν έχει.

 

1. Είναι πανάκριβη. Είναι πανάκριβα τα αξιοθέατα, και μόνο αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις Κολοσαίο με 7 ευρώ η μειωμένη φοιτητική τιμή. Αλλιώς το δίνει ο φοιτητής το 15αρι και φυσικά οι υπόλοιποι το 30αρι. Είναι ακριβά τα εστιατόρια, οι καφετέριες , τα κλαμπς , τα πάντα. Ακόμη και τα McDonanld’s είναι πιο ακριβά. Η συμβουλή μου; Μην ανοιχτείτε και πολύ σε εστιατόρια και καφέδες. Καλύτερα βόλτες και πικνικ με προϊόντα από το σουπερμαρκετ.  

 

Σημαντική πληροφορία Νο 1: Στη στάση του μετρό Basilica Sao Paulo, έχει ελληνικό σουβλατζίδικο, ιδιοκτησία ιταλίδας που μιλάει ελληνικά επειδή αρραβωνιάστηκε έλληνα και έλληνα, 4 ευρώ το σουβλάκι, πεντανόστιμο, και σίγουρα καλύτερα να δώσετε τα λεφτά σας σε σουβλάκι παρά σε ένα ΜcBurger.

 

Σημαντική πληροφορία Νο 2: Μη πάρετε ποτέ και για κανένα λόγο ταξι στη Ρώμη, και φαντάζομαι στην Ιταλία γενικότερα. Οι δικοί μας οι ταρίφες που όλοι τους λέμε κλέφτες μπροστά στους ιταλούς μαφιόζους – ταξιτζήδες είναι τζάμπα μετακίνηση. Για μια απόσταση 5 λεπτών θα σας χρεώσουν 10 ευρώ κανονικά και με το νόμο.

 

2. Δε συγκρίνεται ο Παρθενώνας με το Κολοσαίο. Το Κολοσαίο ήταν απλά ένα κολαστήριο που έριχναν μέσα ανθρώπους και ζώα για τη διασκέδαση. Και πέρα από αυτό είναι απλά σαν να κάνετε βόλτα μέσα σε ένα κάστρο που θα βρείτε σε οποιαδήποτε παλαιά πόλη της Ελλάδας. (Athens wins! Parthenon Ole!)

 

3. H pizza των Ιταλών είναι το δικό μας σουβλάκι. Μόνο που στην Αθήνα μπορείς να βρεις σουβλάκι με 2 ευρώ και να χορτάσεις ενώ στη Ρώμη, θα δώσεις 2 ευρώ για ένα κομμάτι πίτσα ( η πίτσα η ιταλική, η γνωστή με τη ζύμη τσιγαρόχαρτο, που ένα τέτοιο κομμάτι μόνο σαν ορεκτικό θα μπορούσε να θεωρηθεί) .

 

4. Το μετρό της Αθήνας είναι ένα στολίδι, το μετρό της Ρώμης είναι ο ηλεκτρικός της Αθήνας, βασικά όχι ο ηλεκτρικός, ο ηλεκτρικός είναι πολύ πιο καθαρός από το μετρό της Ρώμης. Το μετρό είναι αργό, οι συρμοί παλιοί και φυσικά οι σταθμοί βρώμικοι. Βέβαια εμείς το εγκαινιάσαμε το μετρό το 2000 ενώ αυτοί το έχουν εδώ και πόσα χρόνια, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη βρωμιά. Και είναι και πιο ακριβό.

 

5. Στην Αθήνα δεν έχεις να δεις μόνο το κέντρο, δηλαδή το Σύνταγμα, τη Πλάκα και το Μοναστηράκι. Στην Αθήνα μπορείς να πας Μικρολίμανο, Γλυφάδα, Παγκράτι και Εξάρχεια και να νιώσεις τουρίστας. Στη Ρώμη, άμα φύγεις από το κέντρο, είναι σαν να πηγαίνεις απλά σε περιοχές της Αθήνας που έχει μόνο πολυκατοικίες. Δεν έχει τίποτα από μαγαζιά, δεν έχει τίποτα από καφετέριες και εστιατόρια αξιόλογα και φυσικά δεν έχει αξιοθέατα. 

 

6. Στην Αθήνα μιλάνε αγγλικά. Molto importante! Τουριστική πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να καταλαβαίνει αγγλικά αλλά να μη μιλάει είναι ένα τεράστιο μείον. Με λίγα λόγια άμα χαθείς και δεν έχεις και gps κάνε το σταυρό σου ή απλά πήγαινε προετοιμασμένος και μάθε το αριστερά και το δεξιά στα ιταλικά. Αλλιώς κάηκες!

 

Βέβαια όλα αυτά τα λέω με μια μικρή επιφύλαξη γιατί την Ρώμη δεν την έχω ζήσει και δεν την έχω μάθει σαν φοιτήτρια παρα μόνο σαν τουρίστρια. Ωστόσο σίγουρα είναι ένα σωστό παράδειγμα πόλης για city break, που ακόμη η Αθήνα δεν έχει γίνει και φυσικά οτιδήποτε και να βρεθεί στην Ρώμη από αρχαιολογικής άποψης θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο, πράγμα που στην Αθήνα δε συμβαίνει. 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Γιώργος Λιάγκας και Σάσα Σταμάτα το έριξαν στον χορό!

 

lΣυναυλία “Όλα για Όλα”

Διαβαστε επισης

loading...