Home BLOGS Έξω επιλέγουν αρχαία ελληνικά και εμάς μας “τρώνε” τα greeklish…

Έξω επιλέγουν αρχαία ελληνικά και εμάς μας “τρώνε” τα greeklish…

0
648

Τραγική ειρωνεία τη σήμερον ημέρα, όπου βροντοφωνάζουμε ως έθνος ότι εμείς ήμαστε οι πρώτοι της δημοκρατίας και του πολιτισμού, να μην έχουμε σε πρώτη θέση την διατήρηση αν όχι την μετάδοση της γλώσσας μας.

 

Δεν ξέρουμε αν είναι για λόγους ευκολίας ή μόδας, τα greeklish έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και δυστυχώς τείνουν να αντικαταστήσουν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε. Mια μόδα που ξεκίνησε για επικοινωνία μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης και εξαπλώθηκε σε όλο τον γραπτό λόγο. Δεν είναι αστεία αυτά που συναντάμε στα νησιά πλέον παντού για χάρη της διαφήμισης και του τουρισμού;

 

 

Και ενώ εδώ η εξάπλωση αυτής της γλωσσικής μάστιγας είναι στο ζενίθ της, στην Γαλλία, για να μην αναφέρουμε και άλλα παραδείγματα, 9 στα 10 γυμνάσια επιλέγουν αρχαία ελληνικά για εκμάθηση.

 

Κρίση δεν περνάει μόνο η οικονομία μας, κρίση περνάει και η εθνική μας γλώσσα… καιρός να δείτε ποια κληρονομιά αξίζει περισσότερο να περάσει στην επόμενη γενιά. Γιατί τι είναι ο Έλληνας τελικά αν όχι η παράδοση, η ο πολιτισμός και η γλώσσα του;

 

Γιατί τα καλά και εκπαιδευτικά να βρίσκονται μόνο εκτός Ελλάδας; Μουσείο σε βάζει μέσα στο ανθρώπινο σώμα! Στην κυριολεξία!

Ο Donald Trump δεν είναι καθόλου χαρούμενος με το νέο video clip του Snoop Dogg αλλά… c’est la vie!