HomeBLOGSΧίτλερ: Η γυναίκα που έζησε τον απόλυτο τρόμο δοκιμάζοντας πρώτη το φαγητό...

Χίτλερ: Η γυναίκα που έζησε τον απόλυτο τρόμο δοκιμάζοντας πρώτη το φαγητό του ναζιστή ηγέτη!

Η εξομολόγηση της συγκλονίζει…

 

Η 96χρονη σήμερα Μάργοτ Γουόλκ (Margot Wölk) έζησε την απόλυτη φρίκη στο πλευρό του ηγέτη ναζιστή αφού το κάθε γεύμα της θα μπορούσε να ήταν και το τελευταίο, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  γερμανικό κανάλι RBB. Κάθε φορά που τελείωνε ένα γεύμα όλοι έκλαιγαν από ευγνωμοσύνη γιατί ήταν ακόμα ζωντανοί.

Η Μάργοτ μόλις 15 χρόνων τότε,  προσελήφθη από τους αξιωματικούς του  Χίτλερ με σκοπό να δοκιμάζει το φαγητό του ηγέτη, πριν φτάσει στα χείλη του για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον δηλητηριάσουν. Η τύχη ήταν με το μέρος της αφού είναι η μόνη που κατάφερε να επιζήσει. 

Όλοι οι συνάδελφοί της αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, τον Ιανουάριο του 1945.

Όλα όσα είπε: 

«Το φαγητό του, ήταν καθαρά χορτοφαγικό. Υπήρχαν φήμες εκείνη την περίοδο ότι οι Βρετανοί σκόπευαν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Του μαγειρεύαμε ρύζι, νουντλς, πιπεριές, αρακά και χρησιμοποιούσαμε καλαμποκάλευρο». Αλλά συμπληρώνει: «Κάποια από το άλλα κορίτσια έβαζαν τα κλάματα πριν δοκιμάσουν, φοβόντουσαν πολύ. Έπειτα, περιμέναμε μια ώρα και ήμασταν κάθε φορά σίγουρες ότι θα αρρωσταίναμε. Συνηθίζαμε να κλαίμε από ευγνωμοσύνη που δεν πεθάναμε. Oι ασφαλίτες τον φύλαγαν πολύ καλά, και δεν τον είδα ποτέ. Έχω δει όμως τον σκύλο του τον Μπλόντι»

Οι φόβοι του Χίτλερ, για σχέδιο δολοφονίας του δεν ήταν αβάσιμοι. Στις 20 Ιουλίου του 1944, μια ομάδα Γερμανών αξιωματικών του στρατού, επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν με μια βόμβα που έριξαν στο λημέρι του. «Καθόμασταν σε ξύλινα παγκάκια , και ξαφνικά ακούσαμε και νοιώσαμε ένα τράνταγμα συνοδευόμενο από ένα δυνατό κρότο. Πέσαμε κάτω και ακούσαμε κάποιον να φωνάζει Ο Χίτλερ πέθανε!, ασφαλώς όμως δεν είχε σκοτωθεί».

Η γυναίκα παρά τα μέτρα ασφαλείας που ήταν δρακόντεια είχε βιαστεί, από έναν αξιωματούχο των SS.

 

Διαβαστε επισης

loading...