Home BLOGS Η Abramović και ο Ulay επανενώνονται για να γράψουν το memoir τους!

Η Abramović και ο Ulay επανενώνονται για να γράψουν το memoir τους!

0
296

Η Μαρίνα Abramović και ο Ulay, οι δύο καλλιτέχνες-περφόρμες και πρώην εραστές, που αρέσκονται στο να φτάνουν στα άκρα (επαγγελματικά και προσωπικά), επανασυνδέονται για να γράψουν μαζί ένα memoir. Τ

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει τη δωδεκάχρονη δημιουργική και ρομαντική τους σχέση, η οποία ήταν πρωτοπόρα και θορυβώδη αντίστοιχα. Σε μια συνέντευξη στην Artnet News στο ντεμπούτο της νέας έκθεσής του στη γκαλερί Boers-Li στη Νέα Υόρκη, ο Ulay ανέφερε ότι είχε επιπλήξει την ιδέα ενός κοινού βιβλίου με τη Μαρίνα κατά τη δική της έκθεση που άνοιξε στη Βόννη πριν από λίγες εβδομάδες.

 

Ο Ulay δήλωσε: “Υπάρχει κάτι που ακόμα δεν έχουμε κάνει μαζί, δεν έχεουμε γράψει τα απομνημονεύματα μας”. “Ως εκ τούτου, ίσως συναντηθούμε τον Αύγουστο για να συναντηθούμε για 10 ή δύο εβδομάδες για να δουλέψουμε σε αυτό το χειρόγραφο”.

 

“Υπάρχουν τόσα πολλά απίστευτα ανέκδοτα πράγματα που έχουν συμβεί μεταξύ μας και που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και νομίζω ότι αξίζει να διαβαστούν – θα ακούγονται σαν παραμύθια”.

 

 

Ο Ulay και ο Abramović ώθησαν τη συλλεκτική τέχνη σε μια νέα, ακραία εποχή για πάνω από μια δεκαετία ως The Other – πλέκοντας και ενώνοντας τα μαλλιά τους, καθισμένοι για 17 ώρες στο Relation in Time (1977), κρατώντας τόξο με το βέλος να στοχεύει την άκρη του στήθους της Αμπράμοβιτς, εισπνέοντας την ανάσα του άλλου μέχρι λιποθυμίας κλπ κλπ.

 

marina-abramovic-rest-energy-with-ulay-1980.jpg

 

 

 

relation_abramovic.jpg

 

 

Ο χωρισμός τους αποθανατίστηκε στο The Lovers το 1988, όπου αποχαιρέτισαν ο ένας τον άλλο στο Σινικό Τείχος της Κίνας. Έπειτα, συναντήθηκαν στην μεγάλη αναδρομική έκθεση της Αμπράμοβιτς, στο The Artist Is Present, όπου η ίδια καθόταν για οκτώ ώρες την ημέρα κοιτάζοντας τα μάτια του θεατή, όταν αναπάντεχα ο Ulay αποφάσισε να κάτσει απέναντι της ως θεατής!

 

Η Abramović κατηγορήθηκε από το Ulay το 2015 για παραβίαση σύμβασης που κάλυπτε τα έργα που είχαν δημιουργήσει μαζί. Κέρδισε δικαιώματα και πλήρη αναγνώριση για τα κοινά έργα τους. Το ζευγάρι έκτοτε έκανε τροποποιήσεις, περιγράφοντας το χρόνο τους μαζί ως “εξαιρετικά σημαντικό για την ιστορία της performance art”.

 

Η νέα έκθεση του Ulay, Renais Sense, περιλαμβάνει έργα συλλογικής τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης τους σχέσης στο διάστημα. Η εκπομπή επικεντρώνεται κυρίως στη solo του φωτογραφία. Επίσης, ο ίδιος σκοπεύει να εκδώσει το project του, Earth Water Catalogue, αργότερα το 2018 για να ανταποκριθεί δημιουργικά στα ζητήματα γύρω από το καθαρό πόσιμο νερό σε όλο τον κόσμο.