HomeBLOGSΗ άγνωστη ασπρόμαυρη ομορφιά της Αλίκης Διπλαράκου…της ομορφότερης Ελληνίδας του 1930

Η άγνωστη ασπρόμαυρη ομορφιά της Αλίκης Διπλαράκου…της ομορφότερης Ελληνίδας του 1930

Σαν σήμερα 86 χρόνια πριν η άγνωστη σε πολλούς Αλίκη Διπλαράκου στέφεται αναπληρωματική Μις Υφήλιος στα καλλιστεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

Η Αλίκη Διπλαράκου, ή αλλιώς Λαίδη Ράσσελ  ήταν η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη και μάλιστα σε ηλικία 18 ετών. Γεννήθηκε το 1912 και καταγόταν από τη Μάνη. Έγινε γνωστή διεθνώς εξαιτίας του γάμου της με το Σερ Τζακ Ράσσελ, Άγγλο ευπατρίδη.

Image result

 

Πίσω στο 1930, όπου τα κριτήρια ομορφιάς δεν εξαρτούνταν από το πόση σάρκα θα δείξεις ή πόση πλαστική μπορεί να δείχνεις.. Τότε το 1930 ο τίτλος σήμαινε πραγματικά κάτι. Η Ελληνίδα καλλονή Αλίκη Διπλαράκου, “Μις Ευρώπη 1930” η οποία είχε στεφθεί και Σταρ Ελλάς στιγματίζεται στην ιστορία των καλλιστείων ως η δεύτερη ομορφότερη στον κόσμο. Τέτοια διάκριση, ή μάλλον λίγο μεγαλύτερη θα γνωρίσουμε 66 χρόνια μετά, όταν η Ειρήνη Σκλήβα στέφθηκε Μις Κόσμος το 1966 στην Ινδία..

 

Image result

 

Image result

 

 

Image result

 

Η επιστροφή της στην χώρα μας διθυραμβική με αναφορά σε πρωτοσέλιδα. Περίεργο για εκείνη την δεκαετία και όμως.

Image result

Εικόνες βγαλμένες σαν από καρτ ποστάλ, ασπρόμαυρες … δεν θυμίζουν σε τίποτα εικόνα μας πανέμορφης Ελληνίδας. Έχουν όμως την μαγεία μιας άλλης εποχής, πιο αληθινής και πιο αθώας..

Image result  Image result

Ένα μίνι ταξίδι στην ασπρόμαυρη παλιά νοσταλγική εποχή των καλλιστείων.

 

14 πράγματα που συμβαίνουν πάντα και μόνο στις ταινίες…

Πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνος από φοιτητή του Harvard; Αν ναι… ήρθε η ώρα να το αποδείξεις!

Διαβαστε επισης

loading...