HomeBLOGSΗ διαφορά ανάμεσα στους ψυχοπαθείς και στους κοινωνιοπαθείς (psycopaths-sociopaths).

Η διαφορά ανάμεσα στους ψυχοπαθείς και στους κοινωνιοπαθείς (psycopaths-sociopaths).

Ψυχοπαθείς και κοινωνιοπαθείς είναι δυο έννοιες που συγχέονται λόγω των ομοιοτήτων τους.

Oι δυο αυτοί “τύποι” ανθρώπων μοιράζονται μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών, όπως είναι η έλλειψη τύψεων ή συμπάθειας για τους άλλους, η έλλειψη ενοχής , η περιφρόνηση των νόμων αλλά και η κλίση προς τη βία.

rexfeatures_1556747a.jpg

 

 

Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η χειραγωγική τους φύση.

Η διαφορά τους;

Οι κοινωνιοπαθείς είναι συνήθως λιγότερο συναισθηματικά σταθεροί και η συμπεριφορά τους τείνει να είναι πιο ασταθής από τους ψυχοπαθείς. Όταν διαπράττουν εγκλήματα είτε είναι αυτά βίαια ή όχι θα ενεργήσουν περισσότερο καταναγκαστικά.Η υπομονή θα λείπει , θα διακατέχονται από παρορμητικότητα και δεν θα υπάρχει οργάνωση ενός λεπτομερούς σχεδίου.

 

anthonyhopkins.jpg

 

Οι ψυχοπαθείς από την άλλη πλευρά θα σχεδιάσουν τα εγκλήματά τους μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια λαμβάνοντας υπολογισμένα ρίσκα προκειμένου να μη πιαστούν. Οι ψυχοπαθείς δε παρασύρονται με αποτέλεσμα να κάνουν λιγότερα λάθη.

Πολλοί ψυχολόγοι ακόμη διαφωνούν για το αν πρέπει να διαχωρίζουμε αυτούς τους δυο τύπους. Αυτοί που εμμένουν στι διάκριση συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ο όρος ψυχοπάθεια χρησιμποιείται για να δείξει ότι η αιτία της διαταραχής της αντικοινωνικής προσωπικότητας είναι κληρονομική. Ενώ ο όρος κοινωνιοπάθεια περιγράφει τις συμπεριφορές που είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού του εγκεφάλου, ή η κακοποίηση και η παραμέληση στην παιδική ηλικία.

Ψυχοπαθής γεννιέσαι ενώ κοινωνιοπαθής γίνεσαι. Και έτσι καταλήγουμε στη διαφορά της φύσης και της ανατροφής (nature vs nurture).

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: NORTH LIVE STAGE‏ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ 10 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΤΟ

Διαβαστε επισης

loading...