HomeBLOGSΚουνούπια: Ο εφιάλτης του καλοκαιριού

Κουνούπια: Ο εφιάλτης του καλοκαιριού

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι ένας από τους πιο σοβαρούς μπελάδες του καλοκαιριού και συχνά μας εμποδίζει να απολαύσουμε ορισμένες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ωραιότερης εποχής του χρόνου. 

Παρά ο γεγονός ότι η εξάλειψη των τσιμπημάτων από τα μικροσκοπικά αυτά έντομα, είναι αδύνατη, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να περιορίσετε το φαινόμενο.

Πρώτα απ’ όλα,  τα κουνούπια απωθούνται από συγκεκριμένα φυτά, όπως τα παρακάτω: δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο, κρεμμύδια, θυμάρι, καλέντουλα και καλαμίνθη, δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο. Τα αιθέρια έλαια αυτών των φυτών επίσης, επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα, εαν ψεκάζετε τους τοίχους του σπιτιού και της βεράντας κάθε 15-20 μέρες.

Ένας άλλος τρόπος αποφυγής των κουνουπιών, είναι η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης Β1, καθώς και ο περιορισμός των τροφών που είναι πλούσιες σε κάλιο, καθώς έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο (μπανάνες) έλκει τα κουνούπια.

Όσον αφορά στις ενδυματολογικές σας επιλογές, θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγεται τα σκούρα ρούχα, καθώς ελκύουν τα κουνούπια.

Τέλος, γνωρίζοντας ότι τα “αγαπημένα” σημεία τσιμπήματος για τα κουνούπια, είναι οι καρποί και οι αστράγαλοι, βάζοντας σε αυτά τα σημεία, φρέσκο δυόσμο, βασιλικός ή μελισσόχορτο θα αποτρέπατε την ανεπιθύμητη “επίθεση”.

 

5 απλά tips για μια καλύτερη ζωή!

Διαβαστε επισης

loading...