HomeBLOGSΜια ελληνίδα με πρόσωπο ασιάτισας...

Μια ελληνίδα με πρόσωπο ασιάτισας…

Η Ελλάδα δεν είναι Αμερική και η Καβάλα δεν είναι το Μπρουκλιν. Παιδιά με διαφορετική καταγωγή και εθνικότητα είναι τα παιδιά που ξεχωρίζουν. Ειδικότερα μάλιστα όταν αυτά τα παιδιά γεννούνται στην επαρχία και όχι στην Αθήνα.

 

 

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, πιο Έλληνας δε πάει… Πόντιος μάλιστα, και η μητέρα μου από την Ταϊλάνδη. Ναι ναι αυτή την εξωτική χώρα, που έγινε και το τσουνάμι και έχει τους πολλούς τους τραβεστί, όπως δείχνει και το Hangover 2. Γεννήθηκα στην Καβάλα. Όχι στην πόλη αλλά φυσικά σε χωριό της Καβάλας (Ραχτσά power). Από τη στιγμή που μεγάλωσα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, νομίζω πως ποτέ δεν με είδαν οι συμμαθητές μου διαφορετική. Αυτή την εντύπωση τουλάχιστον μου έδιναν πάντα.

 

Σπάνια να υπάρξει άνθρωπος που να με ρωτήσει από που είμαι. Μέχρι φυσικά που ήρθα Αθήνα. 

 

Ποιο είναι το όνομά σου; 

Δέσποινα. 

Από που είσαι; 

Από Καβάλα.

Μα δεν μοιάζεις με Ελληνίδα! 

Ναι ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου από Ταϊλάνδη.

 

Αυτή τη συζήτηση, ακριβώς την έχω κάνει άπειρες φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Όλοι με βλέπουν περισσότερο σαν Ταϊλανδέζα παρά σαν Ελληνίδα. Τους φαίνεται περίεργο που μιλάω άπταιστα ελληνικά, και φυσικά στην Ερμού πάντα είμαι μια τουρίστρια. Στα ΜΜΜ είμαι Φιλιππινέζα και στο Πανεπιστήμιο Κινέζα. Έξω στα μαγαζιά φαίνεται περίεργο να τραγουδάω Κιάμο, και οι ατάκες για να με πλησιάσει κάποιος είναι φυσικά αυτές που περιλαμβάνουν τις φράσεις: “Κατάλαβα ότι είσαι κάπου από την Ανατολή”, ” Έχεις εξωτική ομορφιά”, “Θέλω πολύ να πάω διακοπές στην Ταϊλάνδη”, “Μοιάζεις με την αγαπημένη μου Lucy Liu”. 

 

Τι εξωτικό ρε μπούφε, που οτιδήποτε δεν έχει σχέση με Ελλάδα και Ευρώπη το βαφτίζεις εξωτικό; Θέλεις φυσικά να πας διακοπές στην Ταϊλάνδη για τον παράνομο σεξοτουρισμό, που αποτελεί πόλο έλξης για τους άνδρες, και όχι για να δεις τις παραλίες και τα πράσινα νερά. Και φυσικά εγώ δεν έχω καμία μα απολύτως σχέση με την Lucy Liu. Δεν έχουμε καν το ίδιο χρώμα επιδερμίδας. Και αφού βλέπεις ότι τραγουδάω ελληνικά τραγούδια , μη μου λες HELLO, είναι γελοίο. 

 

Αυτά είναι μερικά από τα αστεία ευτράπελα που μπορεί να βιώσει κάποιος “μυγάς”. Τι γίνεται όμως όταν εσύ έχεις μεγαλώσει σαν ελληνάκι, έχεις μόνο έλληνες φίλους, ξέρεις μόνο την ελληνική ιστορία και φυσικά έχεις πάει Ταϊλάνδη μόνο για διακοπές και δε μιλάς ούτε καν τη γλώσσα (ούτε και αυτό με τιμάει, αλλά είναι γεγονός) ; Τι γίνεται όταν εσύ αισθάνεσαι μόνο Ελλάδα και καθόλου Ασία; Ακόμη και οι ίδιοι σου οι φίλοι νομίζουν ότι δεν αισθάνεσαι τόσο Ελληνίδα γιατί έχεις και μια ακόμη καταγωγή. Οι ρίζες όμως δεν καθορίζουν την εθνικότητά σου. Είσαι αυτό που αισθάνεσαι, παίρνεις την παιδεία της χώρας στην οποία μεγάλωσες, και έχεις τη κουλτούρα της χώρας στην οποία ζεις και μεγαλώνεις. Η φράση της φίλης μου από Αλβανία που μεγάλωσε Ελλάδα ήταν: “Νιώθεις Έλληνας, αλλά οι υπόλοιποι δεν σε αφήνουν να αισθανθείς Έλληνας.” 

 

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Και γι αυτό να μην σας φαίνεται περίεργο που ο Giannis Antetokounmpo είναι Έλληνας στην Αμερική και στην Ελλάδα ξένος. Και αν δε μπορείτε να δεχτείτε το γεγονός ότι οι ρίζες δεν καθορίζουν και την εθνικότητα σκεφτείτε λίγο και την Nicole Scherzinger. Γεννήθηκε στην Χαβάι, ο πατέρας της Φιλιππινέζος και η μητέρα της Ρωσόχαβανέζα. Τι αισθάνεται όμως η Nicole; Μάλλον αμερικανίδα αφού ζει εκεί από τα 6 της. Αλλά αν δε μετακόμιζε εκεί, θα έπρεπε να αισθάνεται περισσότερο Φιλιππινέζα, Χαβανέζα ή Ρωσίδα; 

 

Μάλλον αυτό είναι κάτι που το μυαλό του Έλληνα είναι πολύ νωρίς για να αντιληφθεί, και σίγουρα πρέπει να περάσουν χρόνια “μίξεων” για να αποδεχτεί κάτι τέτοιο. Έναν Έλληνα δηλαδή που δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Έλληνα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

O Adam Levine χτύπησε κατα λάθος μια fan του και δεν θα πιστέψετε τι έκανε μετά!

 

20 άνθρωποι διαβάζουν on camera τα τελευταία μηνύματα που τους έστειλαν οι πρώην τους.

Διαβαστε επισης

loading...