HomeBLOGSΟ κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά...

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα….

Και αν σας θυμίζει κάτι ο τίτλος… τότε ξέρετε τον Einstein πολύ καλύτερα από ότι νομίζετε..
 
Ο κόσμος είναι ένας επικίνδυνος τόπος, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει χάρη στις εκφοβιστικές τακτικές που προβάλλουν τα media. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις ψευδείς ειδήσεις ή τα πλαστά γεγονότα, είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζει κανείς το τι συμβαίνει πραγματικά σε κάθε χώρα. 
 
 
Φαίνεται ότι για κάθε σύμμαχο, πρέπει να υπάρχει και ένας εχθρός. Οι παγκόσμιες πολιτικές είναι δύσκολο να καθοδηγηθούν και ακόμα και ένα σύντομο τηλεφώνημα με το “λάθος πρόσωπο” μπορεί να σπάσει τους δεσμούς ανάμεσα σε δυο χώρες. Οι κυβερνήσεις δεν είναι οι μόνες οι οποίες μπορούν να εκφέρουν γνώμη για τις χώρες που εγείρουν υποψίες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες.
 
 
Μια ψηφοφορία στήθηκε από την WIN/Gallup International προκειμένιυ να γνωστοποιηθούν οι χώρες οι οποίες θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνες σύμφωνα με τους πολίτες. Ρωτήθηκαν άνθρωποι από 65 διαφορετικά έθνη και να τα αποτελέσματα.
 
 
 
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε προ εκλογής του Trump οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο χάρτης ίσως να άλλαζε κατά πολύ.
 
 
Σε ποσοστά έχουμε την Αμερική που έλαβε το 24% και δεύτερο έρχεται το Πακιστάν με 8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά τα έλαβε η Αμερική από χώρες όπως η  Ρωσία με το 54% να θεωρεί τις ΗΠΑ άκρως επικίνδυνες, και μετά ακολουθούν οι Κίνα και η Βοσνία με 49% των ερωτηθέντων να απαντούν ομόφωνα την Αμερική.
 
 
 

Διαβαστε επισης

loading...