Home BLOGS Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

0
425

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο ότι είναι αρκετά δύσκολο να διαχειριστείς σωστά έναν χωρισμό.. είναι ένα συναίσθημα εξαιρετικά επώδυνο, ψυχολογικά εξουθενωτικό που μπορεί και αλλάζει όλη σου τη καθημερινότητα από τη μια στιγμή στην άλλη. Εξαρτάται φυσικά και από το πόσο σοβαρή ήταν η σχέση σου θα έχεις και τις ανάλογες συνέπειες. Σίγουρα αν είχες κάτι σοβαρό, τότε θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή και τη δουλειά σου στα προηγούμενα επίπεδα και να ανακτήσεις τις δυνάμεις που είχες πριν τη σχέση σου.

 

 

Υπάρχουν όμως και σωστοί τρόποι που μπορείς να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση αλλά και οι λάθος. Επειδή ακριβώς βρίσκεσαι σε μια ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση δεν σημαίνει πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι με όποιον τρόπο σου «καπνίσει». ‘Ενας χωρισμός μπορεί να είναι μια καλή δικαιολογία για ορισμένα πράγματα (όπως το να τρως πίτσες σαν να μην υπάρχει αύριο) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφεθείς σε όλα τα επίπεδα και να παραιτηθείς. Πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου και να βεβαιωθείς πως είσαι στον σωστό δρόμο της «ανάρρωσης» για να κάνεις τον εαυτό σου υγιέστερο, ευτυχισμένο και πιο δυνατό από πριν. Από τη στιγμή που θα δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι είναι καλή ιδέα να κάνεις και τι όχι σε στιγμές συναισθηματικής καταρράκωσης, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις αμέσως μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό.

Μην κρατήσεις επαφή μαζί της.

Σταμάτα να τηλεφωνείς, να στέλνεις μηνύματα, να κάνεις like σε facebook και instagram. Μπορεί να είναι ένας αυστηρός και δύσκολος κανόνας για να ακολουθήσεις από τη στιγμή που έχεις συνηθίσει τη συντροφιά της πρώην σου. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας σου και είναι απολύτως φυσιολογικό να την θέλεις γύρω σου, ειδικότερα όταν αισθάνεσαι πληγωμένος. Είναι σημαντικό όμως να δώσεις στον εαυτό σου (και στην πρώην σου) λίγο χρόνο και χώρο για να επουλωθούν οι πληγές σας. Ακόμα και αν σκέφτεσαι πως θέλεις να μείνετε μόνο φίλοι, χρειάζεσαι λίγο χρόνο παραπάνω για να ξαναχτίσεις μια σχέση μεταξύ σας, ακόμα και αν είναι φιλική. Προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό να επικοινωνήσεις μαζί της και να κρατήσεις επαφή, ειδικότερα αν έχεις πιει και δυο, τρία ποτάκια πιο πριν.

 

 

Μην ξεσπάς στα social media.

Περνάς μια δύσκολη φάση και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις έντονα αρνητικά συναισθήματα μέσα σου, έτοιμα να εκραγούν προς τα έξω! Με το να εκφράζεις όμως αυτά τα συναισθήματα με επιθετικότητα στο internet δεν είναι καθόλου κομψό αλλά αντιθέτως μπορεί να είναι καταστροφικό για την εικόνα σου και να δείξεις στον κόσμο μια άσχημη πλευρά του εαυτού σου που πιθανότατα να μην ήθελες να ξέρουν. Ειλικρινά θέλεις όλα τα άσχημα πράγματα που είπες πάνω σε έναν χωρισμό να αποτελούν μέρος της διαδικτυακής σου παρουσίας όταν ένας πιθανός εργοδότης σου σε γκουγκλάρει; Κράτα τη «βρόμικη» ομιλία σου μόνο για τους κολλητούς σου και ποτέ μην εκφράζεσαι γραπτώς δημοσίως.

 

Μην την κατασκοπεύεις στο Internet.

Όσο δελεαστικό και αν φαντάζει το γεγονός να ρίξεις μια κρυφή και γρήγορη ματιά στο προφίλ της στο facebook για να τσεκάρεις τι κάνει, που πάει, με ποιους βγαίνει.. το μόνο που θα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο είναι να τροφοδοτείς την εμμονή που έχεις μαζί της και να μην κάνεις κάτι ουσιαστικό που θα γιατρέψει τις πληγές σου. Επιπλέον μπορεί να δεις πράγματα που ίσως να μην σου αρέσουν και καλύτερα θα ήταν να μην τα ήξερες αν δεν θέλεις να χειροτερέψεις την κατάσταση σου. Προσπάθησε να κάνεις μια αποτοξίνωση για λίγο καιρό από όλα τα social media που σας ενώνουν, για να νιώσεις καλύτερα και να επιταχύνεις την διαδικασία επούλωσης.

Μην κρατάς τα πράγματα της.

Τα φυσικά απομεινάρια της σχέσης σας θα σου προσφέρουν ακόμη περισσότερη στεναχώρια και απογοήτευση. Απομάκρυνε όλα τα πράγματα της από το σπίτι σου και είτε επέστρεψε της τα, είτε πέτα τα στα σκουπίδια. Αν δεν έχεις τα κότσια εκείνη τη στιγμή να το κάνεις μόνος σου, φώναξε τους κολλητούς σου να έρθουν να σε βοηθήσουν. Αν υπάρχουν αντικείμενα αξίας που δεν μπορείς να πετάξεις όπως ακριβά δώρα, απομάκρυνε τα από τη κοινή θέα για λίγο καιρό και κρύψτα κάπου που δεν θα τα βλέπεις.

 

Μην συνεχίζεις να κάνεις σεξ μαζί της.

Μια σεξουαλική επαφή χωρίς να είστε σε σχέση ειδικότερα μετά από έναν χωρισμό, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε περισσότερο πόνο. Αν τελειώσει αυτό που έχετε μεταξύ σας, τότε πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Βάλε αυστηρά όρια και κράτησε τα χωρίς να ενδώσεις με την πρώτη ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο θα την ξεπεράσεις και θα προχωρήσεις παρακάτω πιο γρήγορα απ΄ όσο πιστεύεις.

 

Μην της δώσεις κατευθείαν δεύτερη ευκαιρία.

Σίγουρα οι δεύτερες ευκαιρίες είναι σημαντικές γιατί κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μας κάνουμε λάθη που μπορεί να πληγώσουν τους άλλους. Υπάρχει όμως κάποιος λόγος που σας οδήγησε στον χωρισμό. Είτε συναισθηματική απόσταση, ασυμφωνία χαρακτήρων ή απλά θέλατε διαφορετικά πράγματα από τη ζωή. Βασίσου στους λόγους αυτούς. Παρ΄ όλο που οι άνθρωποι είναι ικανοί να αλλάζουν, χρειάζεται όμως αρκετός χρόνος και προσπάθεια για να επαναπροσδιορίσουν τα θέλω και τις επιθυμίες τους προς μια άλλη διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που συνήθιζαν να έχουν. Μην θεωρείς πως μια συγνώμη είναι αρκετή για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σας και να επιστρέψουν τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση.  Δώσε στον εαυτό σου χρόνο και χώρο για να σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις αν θέλεις να είστε και πάλι μαζί. Αν είναι γραφτό να είστε μαζί, θα είστε, ακόμη και αν πάρει αρκετό χρόνο. Με τον χρόνο όλα γιατρεύονται, αρκεί να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βρίσκεις την ευτυχία στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας που συνήθως αγνοείς…

πηγή

4 Σεξουαλικά παιχνίδια για να την απογειώσεις!