Home BLOGS Το πάντρεμα του αρχαίου με την μοντέρνα διασκέδαση γίνεται μόνο σε μία γειτονιά… Κεραμεικός φορ έβα…

Το πάντρεμα του αρχαίου με την μοντέρνα διασκέδαση γίνεται μόνο σε μία γειτονιά… Κεραμεικός φορ έβα…

0
403

Το «παρεξηγημένο» σύνορο του Θησείου, Πετραλώνων και Γκαζιού που πήρε τα πάνω του τα τελευταία και μας πήρε και μας σήκωσε!

 

Είδες όμως τι σου κάνει το Μετρό; Ποιος θα σκεφτόταν πριν από 10 χρόνια ότι θα είχε αυτή την κατάληξη! Αλί στην Θεσσαλονίκη που ακόμα το παλεύει. Μια συνοικία που έχει την προ-ιστορία της από αρχαιοτάτων χρόνων εξού και το όνομα.. Η περιοχή οφείλει το όνομα της στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, που βρίσκεται στη ΒΑ. πλευρά της συμβολής των οδών Πειραιώς και Ερμού. Η τοποθεσία αυτή ήταν το νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κεραμεικος

 

Ο Κεραμεικός είναι μια περιοχή η αλήθεια είναι που τα συνδυάζει όλα.. και εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Ώρα να έχεις να τον γυρίσεις.

 

Ξεκινά νωρίς και πήγαινε βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο. Αλήθεια τώρα καλή η Ακρόπολη αλλά δεν είναι και το μόνο αρχαίο μνημείο που θες να δεις στην Αθήνα.  Κάνε ένα διάλλειμα για καφεδάκι ή για ένα μεζέ στην οδό Σφακτηρίας… εκεί είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Πιο φοιτητικά ας το πούμε. Για ποτάκι ή και για γεμάτο στομάχι, δεν θα μείνεις καθόλου παραπονεμένος με όποια επιλογή και αν κάνεις στην Πλαταιών ή ακόμα και στην Κωνσταντινουπόλεως.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κεραμεικος

 

Το μαγικό της υπόθεσης; Ο Κεραμεικός έφερε την επανάσταση συστήνοντας το παλιό σαν μόδα, φέρνοντας τα τραπεζάκια έξω, αποσυμφορίζοντας τα πνιγμένα του περίχωρα και προσφέροντας κάτι το εναλλακτικό σε τιμές.. κρίσης.

 

Nα και κάτι που σίγουρα δεν ξέρατε για την ταινία “Seven”