Home BLOGS Σπάσε τα δεσμά σου επιτέλους! Πως το κινητό σου “νεκρώνει” τον εγκέφαλο χωρίς να το πάρεις χαμπάρι…

Σπάσε τα δεσμά σου επιτέλους! Πως το κινητό σου “νεκρώνει” τον εγκέφαλο χωρίς να το πάρεις χαμπάρι…

0
640

Είστε από τους ανθρώπους που αρπάζουν και ασχολούνται με το κινητό τους με την πρώτη ευκαιρία; Που στην πρώτη διαμάχη ανατρέχετε στο Google για να επιβεβαιώσει το αν έχετε δίκιο; Από αυτούς που δεν αποχωρίζονται την συσκευή τους και την περιήγηση στα social media ακόμα και στην τουαλέτα;

 

Αν απαντήσατε ναι σε όλα, τότε μετά λύπης σας πληροφορούμε ότι το κατά τα άλλα “αθώο” κινητό σας, σας προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με νέα πανεπιστημιακή έρευνα, η επίμονη αναζήτηση στο Google μας καθιστά λιγότερο ικανούς να σκεφτούμε από μόνοι μας, και μπορεί ακόμη να αλλοιώσει την γνωστική σας ικανότητα.

 

Η έρευνα που ανέλυσε δεδομένα από περίπου 660 άτομα, κατέληξε ότι το συνεχές “Googling” καταστρέφει την φυσική μας περιέργεια αλλά και την αναλυτική μας σκέψη την οποία χρησιμοποιούμε για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Και μιας και όλοι έχουμε την δυνατότητα να έχουμε το Google στην παλάμη του χεριού μας, τα κινητά είναι οι μόνοι υπαίτιοι.

 

Η μελέτη ανέλυσε τις γνωστικές ικανότητες των συμμετεχόντων, μαζί με τη λεκτική και αριθμητική των δεξιοτήτων. Στη συνέχεια,συνέκριναν αυτά τα δεδομένα απέναντι στις συνήθειες που είχαν οι συμμετέχοντες με τα κινητά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ξεκάθαρη σχέση μεταξύ της περισσότερης ώρας μπροστά στην οθόνη και την μείωση της αναλυτικής σκέψης. Αυτοί που περνούσαν λιγότερη ώρα με το κινητό τους έδειξαν και περισσότερη θέληση στο να σκεφτούν με έναν αναλυτικό τρόπο κάτι.

 

Εσύ ακόμα το κρατάς στο χέρι;

 

«Γουστάρω να χορεύω! Γουστάρεις; Δώσε!»..Οι 48 ώρες μας παρουσιάζουν την ελληνική version του “I like to move it”