HomeBLOGSΣυγκλονίζει η νέα θεωρία που υποστηρίζει ότι ο Σαίξπηρ ήταν στην πραγματικότητα...

Συγκλονίζει η νέα θεωρία που υποστηρίζει ότι ο Σαίξπηρ ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα

​Τετρακόσια χρόνια ακριβώς, μετά τον θάνατο του Σαίξπηρ συμπληρώνονται και η μυστηριώδης ταυτότητα του θεατρικού συγγραφέα βρίσκεται στο προσκήνιο για άλλη μια φορά και φυσικά εγείρει ακόμα τις φήμες. 

Ερωτήματα όπως: ήταν γυναίκα η ακόμη είχε εβραϊκή καταγωγή. Στα ερωτήματα έρχεται σαν απάντηση το πρόσωπο μιας γυναίκας από τη Βενετία, που ζούσε στο Λονδίνο, ομιλούσα την εβραική γλώσσα, και είναι πιθανόν να είναι η συγγραφέας πίσω από το προσωπείο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare). Η νέα αυτή θεωρία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε βιβλιοδεσία.

Η Αμέλια Μπασάνο Λάνιερ γνωστή και ως πρώτη γυναίκα που δημοσίευσε ποιητική συλλογή το 1611, λέγεται ότι είναι η «Σκοτεινή Κυρία», που αναφέρεται στην περίφημη σονέτα του Σαίξπηρ.

Όπως μάλιστα εξομολογήθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου Τζον Χάντσον στο Times of Israel: «Η στρατηγική της ήταν να κρύψει το προσωπείο της πίσω από ένα αντρικό όνομα, όπως κάνουν αρκετές γυναίκες. Είναι ένα τέχνασμα για να γίνει αποδεκτή η δουλειά της και να δημοσιοποιηθεί, με την υπογραφή ενός άντρα. Στο Λονδίνο, εκείνη την περίοδο, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να γράψουν πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα, πόσο μάλλον να παίξουν σε αυτά, οπότε, αυτή υποθέτω, ήταν η μόνη επιλογή που είχε. Ο κόσμος, είναι μια σκηνή. Μετά-θεατρικά δράματα ανέβαιναν στη σκηνή για να πείσουν τη βασίλισσα (Ελισάβετ), για θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία. Τότε είναι που η συγγραφέας ανέπτυξε υψηλή αισθητική αντίληψη του θεάτρου και όντας σε μια χριστιανική κοινότητα, έπρεπε να παίξει τον ρόλο που θα σημάδευε τη ζωή της»

 

Διαβαστε επισης

loading...