HomeBLOGSΤα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν ταξιδεύεις!

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν ταξιδεύεις!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.. γι’ αυτό την επόμενη φορά που σκοπεύεις να προγραμματίσεις το επόμενο σου ταξίδι φρόντισε να αποφύγεις τα παρακάτω για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως! Αν έχεις στο μυαλό σου τις παρακάτω συμβουλές τότε σίγουρα θα έχεις και μια ασφαλέστερη ταξιδιωτική εμπειρία!

 

Μην παίρνεις μαζί σου πολλά πράγματα!

 

Το να μεταφέρεις μια ασήκωτη βαλίτσα κατα τη διάρκεια του ταξιδιού σου δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, αρχικά γιατί θα καταπονηθεί η μέση σου και δεύτερον γιατί δεν θα είσαι ευέλικτος να κινηθείς γρήγορα σε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να βρεθείς! Επίσης με το να κουβαλάς μεγάλο φορτίο σε κάνει πολύ πιο ευάλωτο στόχο, διότι φαίνεσαι σαν ένας άπειρος ταξιδιώτης. Κάποιος που μπορεί να έχει κακές προθέσεις μπορεί εύκολα να βρει την δικαιολογία να σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και να σε φέρει σε μπελάδες από το πουθενά.. Οπότε φρόντισε να περιοριστείς σε ένα σακίδιο με τα αναγκαία για να μπορείς να το μεταφέρεις άνετα χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια.. έτσι θα ευχαριστηθείς περισσότερο και το ταξίδι σου!

 

Μην ανοίγεις την πόρτα του δωματίου σου σε αγνώστους.

 

Το να σου χτυπήσει κάποιος τη πόρτα του δωματίου είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και πολύ πιθανόν να ανοίξεις χωρίς να σκεφτείς περαιτέρω! Ωστόσο θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος επιτήδειος που μπορεί να παρουσιαστεί ως προσωπικό καθαριότητας και να σου κλέψει όλα τα πολύτιμα πράγματα. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να ελέγχεις ποιος είναι μέσα από το ματάκι της πόρτας και αν δεν έχεις παραγγείλει υπηρεσία δωματίου κάλεσε πρώτα τη ρεσεψιόν για επιβεβαίωση!

 

Μην ταξιδεύεις χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση.

 

Μην προσπαθήσεις να μειώσεις τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σου με το να αποφύγεις τη ταξιδιωτική σου ασφάλιση. Μπορεί τώρα να πιστεύεις πως όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, καλύτερα όμως να το κάνεις.. προτιμότερο είναι να αισθάνεσαι ασφάλεια από το να μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που δεν φρόντισες γι΄ αυτό! Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί πραγματικά να σε σώσει σε περιπτώσεις ατυχημάτων, ή κάποια επείγουσα ιατρική κατάσταση που μπορεί να βρεθείς, κλοπές ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή. Βεβαιώσου όμως ότι έχεις διαβάσει τα “ψιλά γράμματα” για να είσαι  απόλυτα ενημερωμένος για το τι ακριβώς καλύπτει η ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

 

Μην πίνεις υπερβολικά.

 

Και φυσικά θα πιεις και λίγο παραπάνω από όσο συνηθίζεις στη καθημερινότητα σου και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο διασκεδαστικά σημεία της ταξιδιωτικής σου εμπειρίας είναι να δοκιμάσεις μερικά ποτηράκια του τοπικού ποτού (γαλλικό κρασί στο Παρίσι, ντόπιες γερμανικές μπύρες στο Μόναχο). Ωστόσο βεβαιώσου ότι έχεις περιορίσει το ποτό σου σε σημείο που να έχεις αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω σου.

Όταν είσαι σε κατάσταση μέθης είσαι πολύ πιο ευάλωτος στόχος για τους απατεώνες, γι΄ αυτό φρόντισε να προνοήσεις κάποια πράγματα, να σταματήσεις πριν νιώσεις πως χάνεις τον έλεγχο και αν αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να ζαλίζεσαι το προτιμότερο είναι να κάνεις ένα διάλειμμα και να πιεις πολύ νερό για να συνέλθεις.

 

Μην έχεις όλα τα σημαντικά έγγραφα σε ένα σημείο!

 

Μπορεί να σκέφτεσαι πως είναι καλύτερο να βάλεις όλα σου τα έγγραφα μαζί στο πορτοφόλι από το να τα διασκορπίσεις γιατί σου φαίνεται ότι έτσι είναι πιο εύκολο να τα χάσεις.. τι γίνεται όμως σε περίπτωση που σου κλέψουν το πορτοφόλι;;!

Χρήματα, ταυτότητα, εισιτήρια, πιστωτικές, διαβατήριο, είναι μερικά από τα οποία συνήθως κάνουμε το λάθος να τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σε ένα μέρος με αποτέλεσμα άμα το χάσουμε ή μας το κλέψουνε να μην έχουμε εναλλακτικό σχέδιο! Φρόντισε λοιπόν να έχεις σε φωτοτυπίες τα πιο απαραίτητα έγγραφα και μοίρασε τα χρήματα σου σε ακόμα μια θήκη πάνω σου, έτσι ώστε άμα τυχόν χάσεις το πορτοφόλι σου να μην βρεθείς ξαφνικά απένταρος και χωρίς εισιτήρια στο ταξίδι σου!

Βγάλε το κοιλιακό λίπος knockout! Χρειάζεσαι μόνο αυτές τις ασκήσεις! (vid)

Η ώρα των διακοπών! 15 πραγματικά απίστευτα ελληνικά νησιά!

 

Διαβαστε επισης

loading...