HomeBLOGSΤα πιο παράξενα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα πιο παράξενα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι διοργανώσεις όπου συμμετέχουν οι σπουδαιότεροι αθλητές, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο την διάκριση Είναι λοιπόν ευνόητο, ότι στις Ολυμπιάδες έχουν σημειωθεί πολλά μεγάλα ρεκόρ, τα οποία μνημονεύονται ακόμη και σήμερα από τους φιλάθλους και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους αθλητές, οι οποίοι στοχεύουν στο να τα υπερβούν.

Παρακάτω όμως, σας παρουσιάζουμε ορισμένα παράξενα άτυπα ρεκόρ, τα οποία δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής, είτε λόγω της εποχής, είτε γιατί οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν θέλησαν να τα διαφημίσουν.

 

1. Η διάρκεια του μεγαλύτερου χρονικά αγώνα πάλης, ήταν 11 ώρες! Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, το 1912 ανάμεσα στον Εσθονό Μartin Klein και τον Φινλανδό Αlfred Αsikainen. Η παράμετρος που καθιστά το ρεκόρ πιο εντυπωσιακό, ήταν ότι ο αγώνας διεξήχθη κάτω από τον καυτό ήλιο. Εν τέλει ο νικητής Κlein, παρά την πρόκρισή του δεν είχε τις δυνάμεις να λάβει μέρος στον τελικό, λόγω της εξάντλησής του και  το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε -ελλείψει αντιπάλου- ο Σουηδός Claes Johansson.

 

2. Η επόμενη παράξενη ιστορία, αφορά στον διάσημο Σοβιετικό αρσιβαρίστα στα βαρέα βάρη Vassili Alexeyev. Ο συγκεκριμένος αθλητής, ζύγιζε 170 κιλά και είχε το προσωνύμιο “βουνό¨”. Το απίστευτο ήταν ότι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το ‘72, ο Alexeyev έτρωγε  26 αβγά σφιχτά και μια μπριζόλα καθημερινά για πρωινό. Ήταν χρυσός ολυμπιονίκης το ‘72 και το ‘76, και παρέμεινε για πολλά χρόνια αήττητος…

 

 

3. Αυτό που συνέβη με την Αμερικανίδα Peggy Abbott  το καλοκαίρι του 1900,ίσως να είναι ανεπανάληπτο! Η γυναίκα εβρισκόμενη στο Παρίσι για διακοπές, διάβασε κάποια ανακοίνωση σχετική με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά γκολφ, στο πλαίσιο της διεθνούς Έκθεσης Παρισιού. Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή και τελικά πήρε μέρος κατακτώντας την νίκη. Έπειτα επέστρεψε στην μόνιμη κατοικία της. Ποτέ, ως το θάνατό της το 1955 δεν έμαθε πως ήταν χρυσή ολυμπιονίκης – ήταν η πιο καθυστερημένη απονομή μεταλλίου στην ιστορία των Αγώνων…

 

4.Αφήσαμε για το τέλος την αλλόκοτη ιστορία που έλαβε χώρα το 1904 στο Σεντ Λιούις.  Ο Αμερικανός δρομέας Fred Lorz μπήκε πρώτος μέσα στο στάδιο πανηγυρίζοντας με το κοινό να τον αποθεώνει και  έκανε τον γύρο του θριάμβου. Ακολούθησε η απονομή του μεταλλίου και η φωτογράφηση με την κόρη του Αμερικανού προέδρου, Αlice Roosevelt. Για πολλά χρονιά, κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ο Lorz είχε σκαρώσει μια μεγάλη απάτη. Συγκεκριμένα, είχε εγκαταλείψει τον αγώνα από τον 16ο χιλιόμετρο και είχε διανύσει την υπόλοιπη απόσταση στην καρότσα ενός φορτηγού.  Η συγκεκριμένη πράξη αποκαλύφθηκε αργότερα από τον οδηγό του φορτηγού που τον είχε μεταφέρει στο στάδιο και η αλήθεια αποκαταστάθηκε.

 

 

 

 

Πως να επιλέξεις σωστά το διαχρονικό και στυλάτο πόλο μπλουζάκι σου!

Διαβαστε επισης

loading...