Home BLOGS Time: Το εξώφυλλο του τεύχους του Ιουλίου δε μιλάει, κραυγάζει!

Time: Το εξώφυλλο του τεύχους του Ιουλίου δε μιλάει, κραυγάζει!

0
393

Καθώς χιλιάδες παιδιά μεταναστών έχουν διαχωριστεί από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, το εξώφυλλο του Ιουλίου του περιοδικού Time αποδίδει την ευθύνη στον Donald Trump, με αφοεμή την απόφαση του να διαχωρίσει τα παιδιά από τους γονείς μετανάστες που περνούσαν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

 

Σε μια εικονογραφημένη φωτογραφία, η χαρακτηριστική εικόνα ενός 2χρονου κοριτσιού από την Ονδούρας να φωνάζει μπροστά στον πρόεδρο των ΗΠΑ του Τραμπ που την κοιτάζει από πάνω. Το cover story δηλώνει απλά: “Καλώς ήρθατε στην Αμερική”, αποτυπώνοντας με ιδιαίτερη σημειολογία μία σκληρή πραγματικότητα.

Η φωτογραφία του μικρού παιδιού πάρθηκε στις 12 Ιουνίου από τον φωτογράφο John Moore, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Pulitzer, ο οποίος παρακολούθησε το κορίτσι να τρέμει, καθώς οι συνοριοφύλακες πήραν μακριά τη μητέρα της στο McAllen του Τέξας.

 

Η US Customs and Border Protection των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η μητέρα και το παιδί είναι μαζί, αλλά η φωτογραφία έχει γίνει εθνικό σύμβολο της καρδιάς που μερικές οικογένειες αντιμετωπίζουν καθώς μπαίνουν στις ΗΠΑ.

 

Το προσωπικό του περιοδικού Time δήλωσε ότι η εικόνα επιλέχθηκε για να γίνει μέρος της κάλυψης του περιοδικού της 2ας Ιουλίου για να απεικονίσει “το πιο ορατό σύμβολο της συζήτησης για τη μετανάστευση στην Αμερική”.

 

Η ιστορία εξώφυλλο του Time αναρωτιέται: “Τι είδους χώρα είμαστε;” Το άρθρο αμφισβητεί τις αξίες του Trump και τα κίνητρα της κυβέρνησης πίσω από τις πολιτικές μετανάστευσης.

 

 

trump-immigration-final.jpg