Εδώ άλλοι υπάρχουν και αδυνατούν να κερδίσουν υποψηφιότητα και άλλοι παρά την πλήρη ανυπαρξία τους βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους.
Αν για παράδειγμα προσέξετε τα credits των ταινιών των αδερφών Coen, το μοντάζ όλων αποδίδεται σε κάποιον Roderick Jaynes, υποτίθεται πως είναι Βρετανός που διανύει την 8η δεκαετία της ζωής του ή βρίσκεται στην αρχή της 9ης, τα αδέρφια έχουν διαφορετικές απόψεις επ’ αυτού. Έχει λάβει υποψηφιότητα για oscar 2 φορές. Μία για το «Fargo» και άλλη μία για το «No Country for Old Men», έχασε και τις 2. Και όταν ο Ethan Coen ρωτήθηκε για την αντίδραση του μετά τη δεύτερη αποτυχία του είπε: «Δεν του έχουμε μιλήσει, ξέρουμε πως είναι γέρος και γκρινιάρης, οπότε όχι καλά μάλλον.»
Δείτε επίσης: Η Gina Carano και ο Danny Trejo συναντιόνται στο «In the Blood»
Κανείς δεν έχει δει φωτογραφία του Jaynes πέρα απ’ αυτή που προβλήθηκε στη τελετή των Oscars στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του «No Country for Old Men» (δείτε παραπάνω). Ο λόγος για όλο αυτό το μυστήριο είναι πως πολύ απλά ο Roderick Jaynes δεν είναι υπαρκτό άτομο, αλλά πλάσμα της φαντασίας των αδερφών Coen, που δημιουργήθηκε για να κρύψουν πως οι δυο τους μοντάρουν μόνοι τους όλες τις ταινίες τους.
Ο Jaynes όμως δεν είναι το μοναδικό ψεύτικο πρόσωπο με υποψηφιότητα. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμα για να αποκρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, συνήθως επειδή έχουν βρεθεί στη μαύρη λίστα του Hollywood. Η παλαιότερη γνωστή αναφορά τέτοιου περιστατικό είναι το 1953 όταν ο σεναριογράφος Dalton Trumbo χρησιμοποίησε το όνομα Ian McLellan Hunter και κέρδισε το Oscar για το «Roman Holiday».
Το 2003 όμως ο Donald Kaufman (ο ανύπαρκτος αδερφός του Charlie Kaufman) ήταν το πρώτο πραγματικά φανταστικό, που δεν λειτουργούσε καν ως βιτρίνα για κάποιο πραγματικό, που κέρδισε μια πολυπόθητη υποψηφιότητα.