Δεν παίζει συχνά σε ταινίες ο Daniel Day-Lewis ούτως ή άλλως.

 

Αλλά η νέα του ταινία, το Phantom Thread του Paul Thomas Anderson, συνοδεύεται και από την απρόσμενη ανακοίνωση ότι θα είναι η τελευταία του.

 

Η ανακοίνωση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με άλλους να την θεωρούν αχρείαστη, τι πάει να πει ένας ηθοποιός αποσύρεται; Αν δεν θέλει να κάνεις άλλες ταινίες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανακοίνωση απλά δεν κάνεις. Και δεν είναι και ουσιαστική δέσμευση όπως σε άλλα επαγγέλματα, αν θελήσει να επιστρέψει δεν τον εμποδίζει στη πραγματικότητα κάτι, οπότε θεωρήθηκε και διαφημιστικό τρικ. Άλλο να προωθείς την νέα ταινία του Daniel Day-Lewis και άλλο τη τελευταία του ταινία. Υπήρχαν όμως και εκείνοι που φοβήθηκαν μην η ανακοίνωση αυτή να έχει να κάνει με κάποιο θέμα υγείας.

 

Ο Daniel Day-Lewis μίλησε τώρα για την απόσυρση του και γιατί αποφάσισε να το ανακοινώσει.

 

Όπως δήλωσε:

 

«Πριν γυρίσω το φιλμ, δεν ήξερα πως θα παραιτούμουν απ’ την ηθοποιία. Ξέρω ότι ο Paul και εγώ γελούσαμε πολύ πριν κάνουμε τη ταινία. Και μετά σταματήσαμε να γελάμε γιατί και τους δυο μας κατέλαβε μια αίσθηση θλίψης. Αυτό μας ξάφνιασε: Δεν συνειδητοποιήσαμε τι ήταν αυτό που δημιουργήσαμε. Ήταν δύσκολο να ζεις με αυτό. Ακόμα είναι.»

 

Ο Lewis παραδέχθηκε ότι τα γυρίσματα ήταν πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε και αν και αυτός δεν είναι που τα παρατάει, δεν έχει σκοπό να δει τη τελευταία του ταινία.

 

«Δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί. Αλλά απλά εκεί κατέληξα. Το ότι δεν θέλω να δω το φιλμ είναι συνδεδεμένο με την απόφαση μου να σταματήσω να δουλεύω ως ηθοποιός. Αλλά δεν είναι ο λόγος που με έχει καταλάβει μία θλίψη. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της αφήγησης της ιστορίας, και δεν ξέρω πραγματικά γιατί.»

 

Είπε και ότι ο λόγος που αποφάσισε να το ανακοινώσει ήταν πως είχε αναλογιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν να σταματήσει, γι’ αυτό και οι ταινίες του είχα τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, και ήθελε με αυτόν τον τρόπο να “τραβήξει μια γραμμή”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here