Ο Joaquin Phoenix δεν τρομάζει από την ερμηνεία του Ledger ως Joker

Ο Joaquin Phoenix δεν τρομάζει από την ερμηνεία του Ledger ως Joker

Πολλούς μπορεί να τους τρομάζει η εκπληκτική ερμηνεία του Heath Ledger σε ρόλο Joker, αλλά όχι τον Joaquin Phoenix.

 

Το όνομα του Phoenix έχει ακουστεί τελευταία για μια spin-off ταινία του Joker αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν ξέρει τίποτα σχετικά.

 

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ρόλους ταινιών κόμικ και γιατί δεν τον τρομάζει ακόμα και όταν ένας συνάδερφος του έχει δώσει μια σπουδαία ερμηνεία που έχει μείνει αξέχαστη.

 

Όπως δήλωσε:

 

«Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη ταινία ή τον χαρακτήρα, αλλά σκεφτόμουν ότι είναι ενδιαφέρον με τα κόμικς ότι υπάρχουν διαφορετικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες που τα αναλαμβάνουν. Είναι διαφορετικό από την λογοτεχνία που ένας χαρακτήρας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Το σκεφτόμουν σήμερα, μοιάζει μοναδικό κατά κάποιον τρόπο αυτό στα βιβλία κόμικς. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει χώρος. Ίσως είναι σαν να κάνεις θεατρικό, που ακούς πάντα κόσμο να κάνει κάτι, “Έπρεπε να δεις αυτόν τον ηθοποιό σ’ αυτή την ερμηνεία”, αλλά μετά το κάνουν κι άλλοι ηθοποιοί και είναι διαφορετικού είδους φιλμ. Νομίζω πως αυτό το είδος, τα κόμικς, προσφέρονται για διαφορετικούς ανθρώπους να παίξουν τον ίδιο χαρακτήρα και να τον αποδώσουν με διαφορετικό τρόπο. Χτίζεις πάνω στο αρχικό υλικό κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω είναι υπέροχο όταν συμβαίνει αυτό.»