Τι θα δούμε από 4/1/2018 στο σινεμά;

Τι θα δούμε από 4/1/2018 στο σινεμά;

Λίγες αλλά ενδιαφέρουσες επιλογές τη πρώτη βδομάδα του 2018 στα σινεμά.

 

Ο Alexander Payne έχει νέα σκηνοθετική δουλειά με το «Downsizing» μια κοινωνική σάτιρα όπου ο κόσμος έχει την επιλογή να γίνει μικροσκοπικός σε μέγεθος έτσι ώστε τα περιορισμένα αγαθά του να μετράνε πάρα πολύ περισσότερο, τόσο που εύκολα ένα μεσοαστός με οικονομικά προβλήματα να γίνει ξαφνικά πλούσιος. Το όλο εγχείρημα δεν μοιάζει να φτάνει κάπου σε αποδοχή ή απόρριψη της κατάστασης αλλά αυτό είναι ίσως και το νόημα πως εν τέλει δεν πρόκειται για κάτι καλό ή άσχημο αλλά για μια διαφορετική πραγματικότητα. Είτε το βρείτε ελλιπές είτε όχι το Downsizing είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική βόλτα.

 

Στο «Molly's Game» ο Aaron Sorkin κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την Jessica Chastain να ενσαρκώνει τη Molly Bloom, μια γυναίκα που απ’ το μηδέν δημιούργησε μια αυτοκρατορία πόκερ. Η ταινία την βρίσκει να έχει προβλήματα με τον νόμο και να χάνει τα πάντα. Ένα φιλμ με καλογραμμένους διαλόγους, πράγμα αναμενόμενο όταν μιλάμε για Sorking, και δυνατές ερμηνείες τόσο απ’ την πρωταγωνίστρια Jessica Chastain όσο και από τον Idris Elba. Μπορεί να έχουμε δει αρκετές ταινίες παρόμοιου ύφους ωστόσο το Molly’s Game καταφέρνει να μπει στις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές δουλειές γύρω από τα χαρτιά και τον τζόγο.

 

Τέλος, η εβδομάδα έχει θρίλερ και μάλιστα το νέο «Insidious: The Last Key» όπου η βετεράνος Δρ. Elise Rainier πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Η αποστολή της αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού η πηγή όλων των κακών προέρχεται από το ίδιο της το πατρικό σπίτι, όπου η ίδια έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της. Ενώ τότε αποφάσισε να κρύψει τους φόβους της επιμελώς, και να μην τους αντιμετωπίσει ποτέ, τώρα καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ημέρες και ώρες προβολών κάντε κλικ ΕΔΩ.