Πάρε μολύβι, σημείωσε την παραγγελία σου, διάλεξε να κάτσεις σε τραπεζάκι μπροστά από τη γλάστρα με τα φλαμίνγκο και περίμενε λίγα λεπτά! Όταν ακούσεις το όνομά σου αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία σου είναι έτοιμη!
Πού γίνεται αυτό; Στην οδό Σούφου, στον «δρόμο του μεταξιού» της Αθήνας, ανάμεσα στο Nolan και το Sushimou, τον περασμένο Μάιο άνοιξε τις πόρτες του το λιλιπούτειο μαγαζί, που ακούει στο όνομα Pink Flamingo (δηλαδή πριν γίνουν αυτά τα cute ροζ φλαμίνγκο viral και βαρεθούμε να τα βλέπουμε παντού). O Βασίλης Καλλίδης αποφάσισε να κάνει το γαστρονομικό του όνειρο πραγματικότητα, ανοίγοντας το πρώτο ασιατικό street food της πόλης για dim sums και bao buns και όχι μόνο!
Η μίνιμαλ αισθητική με άποψη, με το λευκό και το ροζ να επικρατούν επιβεβαιώνουν ότι το μαγαζί είναι μια επιλογή που πρέπει όλοι οι Αθηναίοι και μη (κάτοικοι ή passengers) να κάνουν!
Στον κάτω όροφο χωρούν ίσα ίσα δύο μάγειρες και ένας υπάλληλος στο ταμείο, ενώ η σάλα από πάνω προσθέτει άλλα 14 τ.μ., ενώ και έξω υπάρχουν πάγκοι και τραπεζάκια. Μοιάζει με καντίνα που στεγάζεται σε μαγαζί που σου κλείνει το μάτι με σιγουριά ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αυτή τη στιγμή στην πόλη. Οι πελάτες; Από τουρίστες που περπατούν για ν’ανακαλύψουν την καρδιά της Αθήνας μέχρι εργαζόμενους που περνάνε κάθε μέρα από εκεί, φοιτητές κλπ.
Το μενού είναι λιτό, πρωτότυπο και αρκετά συγκεκριμένο! Τρία είδη dim sum (μικρά κομμάτια ζύμης με διάφορες γεμίσεις): κοτόπουλο και γαρίδα, χοιρινό και τζίντζερ, και χορτοφαγικό με γλυκοπατάτα, φακές, αρακά και sweet chilli με φιστικοβούτυρο. άθε μέρα προσφέρεται και ένα ψωμάκι ατμού bao bun, συνήθως με χοιρινό ή χορτοφαγικό. Σε κάθε μερίδα υπάρχουν 5 dim sums, ενώ και το bao bun είναι χορταστικό. Όλες οι ζύμες και τα ψωμάκια φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του σεφ με ελληνικές πρώτες ύλες. Τον κατάλογο συμπληρώνει το παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.
Σημαντικό: Κάθε μέρα προσφέρεται και ένα ψωμάκι ατμού bao bun, συνήθως με χοιρινό ή χορτοφαγικό.
Σε κάθε μερίδα υπάρχουν 5 dim sums, ενώ και το bao bun είναι χορταστικό. Όλες οι ζύμες και τα ψωμάκια φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του σεφ με ελληνικές πρώτες ύλες. Τον κατάλογο συμπληρώνει το παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.
*Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα ελληνικά υλικά, μπορείς να τα συνοδεύσεις με κινέζικη μπίρα, ενώ υπάρχει και παγωτό βανίλια σε ξυλάκι, άμα θελήσεις κάτι γλυκό στο τέλος.
Info: Σκούφου 2-4, τηλ. 2103316177