Διάλογοι για τον Έρωτα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διάλογοι για τον Έρωτα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας προσκαλεί σε μία από τις πιο πλουραλιστικές εκδηλώσεις της μηνιαίας σειράς με θέμα τον Έρωτα. 

 

To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) οργανώνει την 4η εκδήλωση της νέας μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, με θέμα τον Έρωτα.
 

Την παγκόσμια ημέρα εορτασμού του έρωτα, εκπρόσωποι της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και των Τεχνών θα συνθέσουν μια μοναδική πολυφωνία, στην προσπάθεια τους να δομήσουν και να αποδομήσουν την έννοια του Έρωτα.

 

Ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study, κ. Άγγελος Χανιώτης, ο Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κ. Νίκος Σταμπολίδης, ο Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, κ. Νίκος Τζαβάρας και η σεναριογράφος κ. Μιρέλλα Παπαοικονόμου θα ανοίξουν διάλογο για να διερευνήσουν τους ποικίλους τρόπους ανάγνωσης και κατανόησης μιας έννοιας που δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί γόνιμα την ανθρώπινη έκφραση και δημιουργία. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Μετά το πέρας των «Διαλόγων» θα ακολουθήσει Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο, υπό τους ήχους live ορχήστρας, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Social Ballroom, η οποία για πρώτη φορά θα συνδυαστεί με τους «Διαλόγους» του ΙΣΝ, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία σε όλους.

 

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ στο ww.SNF.org/live και το οπτικό/ακουστικό αρχείο θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμο στoν ιστότοποπο του ΙΣΝ.

 

Μέσα από τη σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το ΙΣΝ παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους εμπνέουν και ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα της ζωής σε όλο τον κόσμο.

 

Την παγκόσμια ημέρα εορτασμού του έρωτα, εκπρόσωποι της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας, των Τεχνών αλλά και του Μουσικού Στερεώματος θα συνθέσουν μια μοναδική πολυφωνία, στην προσπάθεια τους να δομήσουν και να αποδομήσουν την έννοια του Έρωτα. Η ψυχή, ο εγκέφαλος, η χημεία, οι σχέσεις και ο γάμος είναι μερικές μόνο από τις έννοιες που θα συζητηθούν υπό το πρίσμα της Ψυχιατρικής και της Νευρολογίας, ενώ μέσω της Τέχνης και της Φιλοσοφίας θα αναδειχθούν όψεις του έρωτα, όπως έχουν αποτυπωθεί στα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά έργα. 
 

Μετά το πέρας των Διαλόγων θα ακολουθήσει βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, υπό τους ήχους live ορχήστρας, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, Social Ballroom, η οποία για πρώτη φορά θα συνδυαστεί με τους Διαλόγους του ΙΣΝ, προφέροντας μία μοναδική εμπειρία σε όλους.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 17:30. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγραφή. Για προεγγραφή πατήστε εδώ