Στο φουαγιέ του Goethe-Institut παίζει κάτι καλό

Στο φουαγιέ του Goethe-Institut παίζει κάτι καλό

Στο κάτω φουαγιέ του Ινστιτούτου υπάρχει πάντα κάτι να δει κανείς, πάνω σε διάφορα θέματα, σ’ όλες τις ώρες της μέρας μέχρι και το βράδυ.

 

Δύο project χορού και δύο ταινίες

 

Dancing dreams – Έφηβοι χορεύουν το Kontakthof της Πίνα Μπάους

Rhythm is it! – 250 παιδιά και έφηβοι χορεύουν την «Ιεροτελεστία της ‘Ανοιξης» του Στραβίνσκι

 

Θα μπορούσε να ενδιαφέρει όσους ασχολούνται με το χορό, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και όλους εκείνους που στις διαδρομές τους στην πόλη ή στον ελεύθερο χρόνο τους θα ‘θελαν να γνωρίσουν κάτι καινούριο στο διάλειμμα τους για καφέ.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

1/3 έως 16/3/2018

 

Πληροφορίες:

 

Goethe-Institut Athen, Κάτω φουαγιέ, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Dancing Dreams: Γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους

Rhythm is it!: Γερμανικά/Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ώρες λειτουργίες: Δευτέρα-Πέμπτη 9:00 – 21:30, Παρασκευή 9:00 – 19:00

Σάββατο 9:00 – 14:00

 

 

Οι ταινίες

 

Dancing Dreams (2010, 89´), Ντοκιμαντέρ της Anne Linsel

 

Το „Kontakthof“ (1978) είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα της Γερμανίδας χορογράφου Πίνα Μπάους. Το 2008 το έργο αυτό ανέβηκε στο Tanztheater του Wuppertal με χορευτές εφήβους. Η ταινία καταγράφει τις πρόβες που έγιναν ένα χρόνο πριν το θάνατο της Pina Bausch, όπως και την τελική παράσταση. Η ταινία τεκμηριώνει τόσο τη βαθειά αγάπη που έτρεφε η μεγάλη χορογράφος για τους ανθρώπους, όσο και κατά τρόπο πολύ συγκινητικό το πώς οι έφηβοι μεγαλώνουν, ωριμάζουν και αναλαμβάνουν ευθύνες.

 

 

 

Rhyth is it! (2004, 104΄), Ντοκιμαντέρ των Thomas Grube, Enrique Sánchez Lansch

 

Το πρώτο μεγάλο «εκπαιδευτικό εγχείρημα» της φιλαρμονικής του Βερολίνου: Υπό τη διεύθυνση του Βρετανού Royston Maldoom 250 παιδιά και νέοι (από 8 έως 20 χρονών) που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό και γεωγραφικό χώρο μελετούν τη χορογραφία του πάνω στο έργο του Στραβίνσκι «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» (Le Sacre du Printemps). Παράλληλα, η Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle κάνει πρόβα την ίδια αυτή σύνθεση. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ κλείνει με την πανηγυρική εκτέλεση του κομματιού στην Arena Treptow στο Βερολίνο.