HomeMEDIAΑπολαυστικές συνταγές και αυτή την εβδομάδα στον ΣΚΑΙ!

Απολαυστικές συνταγές και αυτή την εβδομάδα στον ΣΚΑΙ!

Ο σεφ  Βησσαρίων Παρθένης “Μαγειρεύει οικονομικά” καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Το  “Μαγειρεύω οικονομικά”  μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!  Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο,  σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.

 

Το μενού της εβδομάδας:

 

Τη Δευτέρα  φτιάχνει το  κλασικό φαγητό της ημέρας. Χρησιμοποιεί ξαλμυρισμένο βακαλάο . Ετοιμάζει ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για πίτα, εύκολη και γρήγορη. Πίτα εποχής,   μια που χρησιμοποιεί χόρτα  της Άνοιξης (  σπανάκι, ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα) πάνω σε χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο.

 

 

Την Τρίτη ετοιμάζει  λιγκουίνι με σολομό σε  κρέμα γάλακτος και μυρωδικά, σβησμένο με βότκα. Μία πλούσια σαλάτα, συνοδεύει το πιάτο. Γαρνίρει με κεφτεδάκια καπνιστής γαλοπούλας με γιαούρτι  και πολύ έξυπνα ο σεφ, ραντίζει τα λαχανικά με νιφάδες ποπ-κορν.

 

 

Την Τετάρτη παρασκευάζει μία βελουτέ σούπα καλαμποκιού με κάρυ και γάλα καρύδας. Σε μία καλοψημένη και τραγανή τάρτα, προσθέτει μία λευκή κρέμα από σοκολάτα και κατίκι  και γαρνίρει με φρούτα εποχής.

 

 

Την Πέμπτη ετοιμάζει σουτζουκάκια κοκκινιστά με πρώτη ύλη τον τόνο. Είναι ένας εξαιρετικός πικάντικος και αρωματικός ψαρομεζές. Τη συνταγή συνοδεύει  με αρωματικό ρύζι.

Τη διαφορά στο πιάτο κάνουν οι παγωμένες μπάλες από Κατίκι Δομοκού με σχοινόπρασο, που τοποθετούνται την τελευταία στιγμή, πάνω στον  κόκκινο ζεστό ζωμό από παντζάρια.

 

Την Παρασκευή φτιάχνει πίτσα τσουρέκι για κύριο γεύμα. Παίρνει μία εύπλαστη αφράτη, ζύμη για πίτσα, την γεμίζει με πράσινη πιπεριά, σαλάμι αέρος και Κατίκι Δομοκού και την πλάθει κοτσίδα, όπως το τσουρέκι.

Τέλος ο σεφ προτείνει μία πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων, δείχνοντας την πρωτότυπη συνταγή των cupcakes .

 

 

Διαβαστε επισης

loading...