Επιστολή στον διευθυντή προγράμματος του Ant1 Γιάννη Λάτσιο απέστειλε μία φοιτήτρια δημοσιογραφίας. Η νεαρή Δήμητρα είναι απ΄ ότι φαίνεται απελπισμένη με το πρόγραμμα του Αντ1 και αποφάσισε να εκφράσει τις σκέψεις της.
Δείτε την επιστολή
«Αγαπητέ κ. Λάτσιε,
ασφαλώς και αναγνωρίζω ότι είστε ένα πολυάσχολο και πολύ δημιουργικό άτομο και πιθανότατα να διαγράψετε αυτή την επιστολή χωρίς καν να διαβάσετε τον τίτλο, μα θα σας συμβούλευα να ξοδέψετε έστω και λίγα λεπτά,μόνο και μόνο για να δείτε και την οπτική γωνία των νέων τηλεθεατών (και δεν εννοώ το δυναμικό κοινό 15-44)…
Το όνομα μου είναι Δήμητρα Βράκα, είμαι απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τον περασμένο Οκτώβρη παρακολουθώ μια σειρά μαθημάτων σχετικά με την αρθρογραφία και το ρεπορτάζ στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών TABULA RASA. Προς Θεού μη φοβηθείτε ότι σας ζητάω δουλειά στο κανάλι, άλλωστε τι καριέρα να κάνω με αυτό το επώνυμο! Το μόνο που θα ήθελα είναι να εκφράσω κάποια πράγματα που και εγώ και πολλοί ακόμα συνομήλικοι μου θα ήθελαν να σας πούνε αλλά δεν έχουν την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και δεν θα το έκαναν με ιδιαίτερα κομψό τρόπο.
Λοιπόν, από πού να αρχίσω; Από το πλήθος των τούρκικων σειρών και που σκοπεύετε να προβάλλετε και άλλη μια μετά το Πάσχα; Από τους ”διπλοθεσίτες” του καναλιού που άλλη εκπομπή κάνουν το πρωί και άλλη το βράδυ; Από την επί 10 και παραπάνω έτη συνεχή επανάληψη του “Κωνσταντίνου και Ελένης”, που έχουμε μάθει και τους διαλόγους απ’ ‘έξω ή το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν βλέπουμε νέα πρόσωπα;Διαπίστωσα πως έχω να δω ένα φρέσκο και νέο πρόσωπο από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η Ελεονόρα Μελέτη στον “Πρωινό Καφέ”. Το να βλέπω συνεχώς τούρκικα σήριαλ δεν μου προσφέρει κάτι, δεν είμαι ούτε 50, ούτε 70 χρονών να κρέμομαι από τα χείλη του Σουλεϊμάν για το πότε θα κάνει και άλλο παιδί με τη Χιουρέμ.
Αντί να επενδύετε περισσότερο στην ελληνική παραγωγή σήριαλ και ταινιών,αγοράζετε τα σήριαλ των γειτόνων το ένα μετά το άλλο. Στους νέους ανθρώπους δεν λέει τίποτα το να παρακολουθούν τούρκικα σήριαλ, δεν τους προσφέρουν διασκέδαση ή κάτι σημαντικό για τον εαυτό τους και τη χώρα τους. Που είναι τα σήριαλ όπως το “Steps” που είχε απήχηση στη νεολαία και ήταν καθαρά νεανικό, το οποίο κόψατε κακήν κακώς ή αμέτρητες άλλες σειρές που είτε δεν προβλήθηκαν ποτέ είτε είχαν και αυτές άδοξο τέλος;
Κάτι ακόμη: γιατί έπρεπε την βραδινή εκπομπή να αναλάβει ο Γιώργος Παπαδάκης; Θεωρώ πως είναι αρκετές οι ώρες της παρουσίασης του στο πρωινό και προσωπικά δεν είχα την παραμικρή περιέργεια και κανέναν ενδιαφέρον να παρακολουθήσω την εν λόγω εκπομπή. Και αυτό γιατί πραγματικά βαριέμαι να δω πάλι ένα ίδιο πρόσωπο! Φυσικά και αναγνωρίζω την καριέρα και την επιτυχημένη σταδιοδρομία του κ. Παπαδάκη απλώς δεν νομίζω ότι επειδή είναι ένα γερό χαρτί για το κανάλι σας θα πρέπει να τον βάζετε παντού. Γιατί το νέο concept ”Ήρωες ανάμεσά μας”να το παρουσιάζει ο Σάκης Ρουβάς Κι όχι ένα νέο διαφορετικό πρόσωπο; Επειδή είναι ο Ρουβάς; Δεν νομίζω ότι έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο όπως ίσως είχε με το σόου τραγουδιού.
Καταλαβαίνω ότι όλα είναι μέρος του μειωμένου μπάτζετ λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά ας μην φτάνουμε και στα άκρα. Μειώσατε μέρες προβολής από τη μόνη εκπομπή που είχε μεγάλη τηλεθέαση, τους Ράδιο Αρβύλα, κάτι που δυσαρέστησε πολλούς νέους σε ηλικία τηλεθεατές. Τέλος, οι επαναλήψεις. Όχι άλλο “Κωνσταντίνου και Ελένης”, όχι άλλο “Καφέ της χαράς”, όχι άλλο “Wipeout”. Δεν αντέχουμε άλλο αυτό το σκηνικό. Βάλτε κάτι άλλο στη θέση του όπως μια ψυχαγωγική εκπομπή ή έστω μαγειρική, αφού έχει τόση πέραση.
Εκ μέρους νέων ανθρώπων που παρακολουθούν το κανάλι σας, σας προτείνουμε να κάνετε μια αλλαγή, μια αναδιοργάνωση του προγράμματός σας. Πλέον δεν έχουμε λεφτά για να βγαίνουμε συχνά έξω οπότε αναγκαστικά βλέπουμε τηλεόραση ή λιώνουμε στον υπολογιστή. Αλλά εντάξει. Δεν θέλω να φανώ αγενής ή σκληρή με τα λόγια μου καθώς το κοινό αναγνωρίζει κάθε προσπάθεια. Το σόου “Your Face Sounds Familiar” είναι έξυπνο και όχι και τόσο βαρετό σε σχέση με κάποια άλλα.
Και κάτι τελευταίο: τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή της επανάληψης και της πεθαμένης τηλεόρασης, σας παρακαλώ βρείτε κάτι καινούριο και μην ξεθάψετε οποιαδήποτε σειρά της δεκαετίας του ’90…
Σας ευχαριστώ θερμά,
Δήμητρα Βράκα»
Δείτε επίσης: «Μες στην καλή χαρά»: Φωτογραφίζοντας την ελπίδα