Home MEDIA Δοκίμασε να φτιάξεις μοσχαράκι με πράσινα κορόμηλα!

Δοκίμασε να φτιάξεις μοσχαράκι με πράσινα κορόμηλα!

0
240

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες

1 κιλό πράσινα κορόμηλα απύρηνα (διαλέγουμε μεγαλούτσικα)

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. πελτές ντομάτας

4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

μπούκοβο, 3 κόκκοι μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο αν θέλω

λίγο θυμάρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κορόμηλα και με μία ταβανόπροκα τα ξεκουκουτσιάζουμε όπως κάνουμε στα βερύκοκα όταν τα κάνουμε γλυκό. Είναι λίγο ζόρικα βέβαια σε σχέση με τα βερύκοκα αλλά μόνο έτσι γίνεται. Διαλέγουμε λίγο μεγάλα φρουτάκια για να μη σκορπίσουν στο βρασμό και γίνουν ένα με τη σάλτσα, πιο πολύ όμως είναι θέμα εμφάνισης αυτό. Εγώ ήθελα να τα βλέπω!Φτιάχνουμε το μοσχαράκι μας κανονικά όπως κάνουμε το κλασσικό μας κοκκινιστό μοσχαράκι και 20 λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τα κορόμηλα και συνεχίζουμε ως το τέλος.Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας να πάρει χρωματάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, τον πελτέ να τσιγαριστεί και αυτός όμορφα και στο τέλος τις τριμμένες ντομάτες και νεράκι ζεστό να σκεπαστεί το κρέας και ελάχιστα παραπάνω.Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια για 40 λεπτά (στη χύτρα). Υστερα την ανοίγουμε, προσθέτουμε τα κορόμηλα και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά, ελέγχοντας και τη σάλτσα μας. Μη φοβηθείτε την ποσότητα των κορομήλων, είναι μια χαρά!

 

Έφη Κοντούλα!

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μερικά sex facts που πρέπει να γνωρίζεις!

Βαθιά συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια η Μπουσδούκου στην αυλαία της εκπομπής της!