Η Έφη Κοντούλα, προτείνει λύσεις για ένα ευχάριστο, υγιεινό, κυριακάτικο πρωινό. Να τονίσουμε ότι τα υλικά, δεν τα βρίσκουμε σε συμβατικά καταστήματα, αλλά σε εκείνα που πωλούν βιολογικά προϊόντα. Η ποσότητα που δίνεται εδώ είναι για ένα βάζο 1 λίτρου και γίνεται για πλάκα!Μία με δύο κουταλιές μέσα στο γιαουρτάκι μας και έχουμε μόλις φτιάξει μία βόμβα ενέργειας που θα μας κρατήσει για όλη την ημέρα!
Υλικά
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. ωμά αμύγδαλα χονδροκοπανισμένα
1 1/2 φλ. ινδοκάρυδο (και λίγο παραπάνω αν θέλετε)
1/3 φλ. ηλιόσπορος ωμός
1/3 φλ. κολοκυθόσπορος ωμός
1/3 φλ. σπόροι chia
1/2 φλ. φουντούκι ωμό χονδροκοπανισμένο
4 κ. σ. λιναρόσπορος
2 κ. γλ. κανέλα
1/2 φλ. σταφίδα ξανθή λίγο κομμένη
1/2 φλ. σταφίδα μαύρη
1 φλ. cranberries λίγο κομμένα
Εκτέλεση
Ολα μαζί τα ανακατεύουμε και τα κλείνουμε σε βάζο καθαρό ή σε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς.
Αν θέλετε να το βάλετε στο γάλα σας, τότε θα πρέπει να κάνετε πούδρα τα ξηροκάρπια όλα λογικά.
Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε πανεύκολη γρανίτα φράουλα!
Falafellas: Αιόλου 51! Για τέλεια σνακ και όχι μόνο!