Σήμερα στις 18:50, o Δημήτρης ταξιδεύει στην άκρη της Ελλάδας, στο νόμο Φλώρινας, το νόμο με τις 6 λίμνες, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα ιδιαίτερα προϊόντα!
Στο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, στη λίμνη Βεγορίτιδα, τέσσερα αδέρφια μαζί με τη δυναμική τους μάνα, έχουν καταφέρει να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την κόκκινη πιπεριά, την πλατίκα όπως την λένε στη Φλώρινα. Ο Δημήτρης συναντά τον τρίτο γιο της οικογένειας, τον Πέτρο, εν ώρα εργασίας στο χωράφι, στο μάζεμα της πιπεριάς και μαθαίνει τα πάντα για την καλλιέργειά της. Μετά, επισκέπτεται το «πιπεράδικο», τη βιοτεχνία της οικογένειας, όπου μεταποιούν με χίλιους δυο τρόπους αυτό το ξεχωριστό προϊόν. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης μαγειρεύει με τον Άγγελο, τον σεφ της οικογένειας, ένα παραδοσιακό πιάτο: χοιρινό με ξινόμαυρο και μελιτζανοπιπεριά.
Στο Νυμφαίο, ένα χωριό με ξεχωριστή ιστορία και επιβλητικά αρχοντικά, ο Δημήτρης έχει ραντεβού με την Δέσποινα Παπαδοπούλου, στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σπίτι της, για να φτιάξουν μια ιδιαίτερη πίτα με τσουκνίδες.
Τα φασόλια Πρεσπών, θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την παραδοσιακή καλλιέργεια, χωρίς φυτοφάρμακα, δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης συναντά έναν φασολοπαραγωγό, τον Σταύρο, και παρακολουθεί στο χωράφι του τον ιδιαίτερο τρόπο συγκομιδής των φασολιών. Στη συνέχεια επισκέπτεται τον συνεταιρισμό «Πελεκάνο», ένα συνεταιρισμό που έφτιαξαν μόνοι τους οι παραγωγοί, πριν από 10 χρόνια, για να αναδείξουν το προϊόν τους. Εκεί, ο Δημήτρης μαθαίνει πώς με μεράκι και πολλή δουλειά μπορεί ένα προϊόν, που είναι στα «αζήτητα», να γίνει περιζήτητο!
Με μια ξενάγηση στη Μεγάλη Πρέσπα από έναν ντόπιο, ολοκληρώνεται το ταξίδι του «σεφ χωρίς συνταγή». Ο Γερμανός Χριστιανόπουλος, ένας νέος άνθρωπος που έχει μια από τις καλύτερες ταβέρνες στο χωριό Ψαράδες, αναλαμβάνει να ξεναγήσει τον Δημήτρη στις ομορφιές της λίμνης. Πάνω σε μια πλωτή εξέδρα μαγειρεύουν, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γριβάδι, το δημοφιλέστερο ψάρι της περιοχής.
Δείτε επίσης: Ποιος ηθοποιός – φέτες δήλωσε: “Είμαι χοντρούλης και το πολύ ευτυχισμένος”;