HomeMEDIAΚοτόπουλο στο φούρνο με καρδάμωμο και πιπέρια

Κοτόπουλο στο φούρνο με καρδάμωμο και πιπέρια

Κάνουμε δίαιτα σήμερα, δεν προτείνουμε γλυκά…. Η ΄Εφη Κοντούλα σήμερα προτείνει κοτόπουλο, αλλά όχι όπως το έχουμε συνηθίσει.

 

Υλικά 

1 κοτόπουλο σε μερίδες

2 κ. σ. καρδάμωμο σπασμένο

2 κ. σ. πιπέρια διάφορα σπασμένα

4 σποράκια κόλιανδρου σπασμένα

αλάτι και πιπέρι

4 κ. σ. μέλι

2 κ. σ. κονιάκ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

ροδέλες λεμονιού στη βάση του ταψιού μας

πατάτες κυδωνάτες για το ταψί 

Η σωστή στάση του σώματος! Μάθετε να τη διατηρείτε!

Εκτέλεση

Σπάμε το καρδάμωμο, τα πιπέρια και τον κόλιανδρο στο μούλτι ή με ένα γουδάκι.  Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα σε ένα μπωλάκι μαζί με το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε απαλά το μέλι και ενώνουμε με το κονιάκ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Σε ένα μπωλ που να κλείνει αεροστεγώς αλείφουμε όλο το κοτόπουλο με το μείγμα του μελιού και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.. Σποραδικά ανακινούσα λίγο το μπωλ όπως ήταν για να πάει η μαρινάδα παντού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.Παίρνουμε από το μπωλ κομμάτια του κοτόπουλου, τις στραγγίζουμε όσο πιο καλά γίνεται και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι μέχρι να χρυσίσει.Τη μαρινάδα την κρατάμε.Σε ένα λαδωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο, να πιάνει το κοτόπουλο μας) στρώνουμε τις ροδέλες λεμονιού – χωρίς κουκούτσια – και από πάνω αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Μέσα στη μαρινάδα περνάμε τις πατάτες (αλατοπιπερώνουμε λιγάκι) και τις σκορπίζουμε ανάμεσα από το κοτόπουλο. Περιχύνουμε τη μαρινάδα παντού και ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς σε αέρα για 30 λεπτά, τσεκάρουμε να έχουν γίνει οι πατάτες και στο τελευταίο πεντάλεπτο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα. 

 

Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, ακόμα και αν δεν ακολουθήσετε τη συνταγή, αλείψτε το με καρδάμωμο και πιπέρια οπωσδήποτε!

 

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε το μοναδικό… χρώμα των Κυκλάδων! (video)

Το βίντεο συγκλονίζει! Παιδιά της Αφρικής πίνουν καθαρό νερό για 1η φορά!

Διαβαστε επισης

loading...