HomeMEDIAΛικέρ φράουλας με μαύρο πιπέρι!

Λικέρ φράουλας με μαύρο πιπέρι!

Η Έφη Κοντούλα, όπως πάντα με πνευματική διαύγεια προτείνε λικέρ φράουλας με μαύρο πιπέρι. 

 

Υλικά

1 κιλό φράουλα καθαρισμένη σε φέτες

2 φλ. ζάχαρη

2 φλ. νερό

4 κ. σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού (έβαλα mix πιπεριών)

750 ml ρούμι λευκό

 

Οι 5 “μαγικές” τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά!

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε τις φράουλες και τους κόκκους του μαυροπίπερου που αν θέλουμε τους σπάμε λίγο και βράζουμε για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπωλ, το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Κλείνουμε σε αεροστεγές βάζο.Σουρώνουμε με γάζα πιέζοντας να φύγει όλος ο χυμός αλλά με προσοχή να μην πάρουμε και πούλπα για να μη μας θολώσει το λικέρ. Βγαίνουν περίπου 4 φλ. χυμός. Προσωπικά θέλω να φαίνεται λίγο από το πιπέρι και φροντίζω να αφήσω να πέσει στο μπουκάλι μου ένα μέρος από το λικέρ χωρίς να το σουρώσω σε γάζα (μόνο σε σουρωτήρι απλά) για να πάρει το μπουκάλι μου τρίμματα του πιπεριού. Αυτό σε περίπτωση που το σπάσουμε και δεν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους τους κόκκους του, προσωπικό γούστο είναι βέβαια, κάνουμε ότι θέλουμε!Ενώνουμε με το ποτό μας και αφήνουμε άλλη μία εβδομάδα πριν το σερβίρουμε για να ενωθούν τα αρώματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Κάλεσαν την αστυνομία μόλις είδαν τις τιμές των παγωτών

Πώς να αποστειρώσετε τα βαζάκια σας;

Διαβαστε επισης

loading...