Το “Μαγειρεύω οικονομικά” φτιάχνει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.
Το μενού της εβδομάδας:
Σήμερα ετοιμάζει ένα υπέροχο πιάτο με καλομαγειρεμένο χοιρινό. Η σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού κάνει τη διαφορά. Σερβίρει με αρωματικό ρύζι. Συνεχίζει το γεύμα κάνοντας νηστίσιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι.
Την Τετάρτη παρασκευάζει τα μανιτάρια γίνονται μία υπέροχη σούπα φρικασέ, γευστική και πλούσια. Η λευκή κρέμα από το κατίκι, δημιουργεί στο φαγητό μια υπέροχη γεμάτη σάλτσα.
Ο αρωματικός χαλβάς που προτείνουμε στο επιδόρπιο, είναι ένα γλυκό με σιμιγδάλι , που σοτάρετε στο φρέσκο βούτυρο, με το άρωμα της μαστίχας και του πορτοκαλιού, να δένουν υπέροχα μεταξύ τους.
Την Πέμπτη ετοιμάζει αρνάκι με λευκή σάλτσα από κατίκι και πολλά λαχανικά, είναι η πρόταση για το κυρίως γεύμα. Η σαλάτα είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσει κάποιος μαγειρικά τις φακές, νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.
Την Παρασκευή φτιάχνει μία πίτα,την λαδένια, με γέμιση μόνο τρία υλικά και τραγανό χειροποίητο φύλλο, είναι η συνταγή που ταξιδεύει από την Κίμωλο στην κουζίνα μας, με σκοπό να την μάθουμε, να την αγαπήσουμε και να την διαδώσουμε.
Ακόμη δημιουργεί μία αφράτη ζύμη για κρουασάν με σοκολάτα. Η γέμιση με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και κατίκι Δομοκού είναι μια υπέροχης υφής κρέμα που μετατρέπει το επιδόρπιο σε ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.