Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης “Μαγειρεύει οικονομικά” καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .
Το “Μαγειρεύω οικονομικά” μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.
Το μενού της εβδομάδας:
Τη Δευτέρα φτιάχνει μικρά κεφτεδάκια κοκκινιστά που πλαισιώνονται από σπαγγέτι. Εναλλακτική πρόταση σε όσους αρέσει ο συνδυασμός του κιμά με τα μακαρόνια, με έναν καινούργιο και διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος.
Η μελιτζάνα στο φούρνο είναι μία ελαφριά παρασκευή χωρίς έλαια και λιπαρά, σκεπασμένη με ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα και μοτσαρέλα.
Την Τρίτη ετοιμάζει μία ζύμη πίτσας που ψήνετε μόνο με σουσάμι και όπως είναι ζεστή, αλείφει κατίκι Δομοκού, βάζει λεπτές ψητές φέτες κολοκυθιών και πασπαλίζει με πάπρικα. Ο τρόπος παρασκευής του επιδορπίου, κάνει την μους σοκολάτας μία εύκολη υπόθεση για τον καθέναν.
Την Τετάρτη παρασκευάζει μία μεγάλη και υπέροχη ποικιλία λαχανικών θα βοηθήσει να κάνουν ένα χορτοφαγικό παστίτσιο με λαζάνια.
Τα γλυκά γλαστράκια είναι ένας ακόμα μοναδικός τρόπος σερβιρίσματος ενός αφράτου κέικ, μέσα σε μικρά γλαστράκια που ο σεφ διακοσμεί με φρέσκα λουλούδια.
Την Πέμπτη ετοιμάζει χοιρινό στο τηγάνι. Παντρεύει το κρέας με λιαστή ντομάτα και μέλι, αλλά και την κρέμα γάλακτος. Σερβίρει με άγριο ρύζι που θα δώσει εμφάνιση και γεύση στο κύριο πιάτο.
Μία υπέροχη σαλάτα με σελινόριζα στα αρώματα του λεμονιού και της μουστάρδας θα συνοδεύσει το γεύμα. Τα τοστ … βαρέων βαρών, είναι ο τρόπος που επέλεξε ο σεφ να κάνει διασκεδαστική και πρωτότυπη την εμφάνιση απλών τοστ που μπορεί να σερβίρει για δεκατιανό.
Την Παρασκευή φτιάχνει μία λαχταριστή πίτα με φύλλα κρούστας και γέμιση από ρύζι καλαμπόκι και πατάτα είναι η πρόταση του σεφ για την Παρασκευή, μαζί με μία δροσερή σαλάτα αβοκάντο.