Home MEDIA Rewind στη χρονιά – “60′ Ελλάδα”‏

Rewind στη χρονιά – “60′ Ελλάδα”‏

0
159

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε τον φετινό κύκλο της η εκπομπή «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση, καθώς κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών και κατέκτησε την 1η θέση στη ζώνη προβολής της, στο σύνολο κοινού.

Το tweet της Εύας Καιλή για την πρώτη της φορά…

Το «60’ Ελλάδα» έφερε στις οθόνες μας τόπους και πρόσωπα που μοιράστηκαν μαζί μας τη δική τους διαφορετική πραγματικότητα και αλήθεια. Ο Νίκος Μάνεσης συνάντησε πρόσωπα που αντιμετώπισαν την κρίση δίνοντας μαθήματα ζωής. Έζησε μαζί τους τη δύσκολη καθημερινότητά τους, όπως αυτή διαμορφώνεται μακριά από τα αστικά κέντρα, μπήκε στα σπίτια τους, τους παρακολούθησε στους χώρους εργασίας τους, κατέγραψε τις ιστορίες τους, μοιράστηκε τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τα όνειρά τους.

Μετά από 30 οδοιπορικά σε περιοχές όπου για τον μέσο Έλληνα η πρόσβαση είναι δύσκολη, η εκπομπή διαπιστώνει: Ναι, υπάρχουν και ευτυχισμένοι Έλληνες. Ναι, η κρίση αφορά μόνο τις μεγάλες πόλεις. Η Ελλάδα υπομένει, επιμένει, αντιστέκεται, αλλά και μας πληγώνει….

Δυνατή πορεία στον πίνακα της τηλεθέασης:

Στο σύνολο κοινού, όπου ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της (24:00 – 25:45), η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 21,5%

Το top 3 των εκπομπών του «60’ Ελλάδα» με τις υψηλότερες αποδόσεις, στο σύνολο κοινού είναι:

Ξάνθη: 28,3%

Άγραφα: 26,6%

Καστοριά: 26,5%

Στο δυναμικό κοινό 15-44, η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 17,8%

Το top 3 των εκπομπών των εκπομπών του «60’ Ελλάδα» με τις υψηλότερες αποδόσεις, στο δυναμικό κοινό 15-44 είναι:

Ορεινά χωριά Αρκαδίας: 27,6%

Ξάνθη: 24,5%

Ορεινά χωριά Τρικάλων: 22,8%

Οι ιδιαίτερες στιγμές της εκπομπής:

* Τρίκαλα – Το χωριό που χάνεται: Το χωριό Ρωποτό εξαφανίζεται λόγω κατολίσθησης. Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους.

* Όλυμπος – Ερημίτης: Ο άνθρωπος που ζει σε μια σπηλιά και φρουρεί την πύλη του βουνού των θεών.

* Λήμνος – Σαλιγκάρια: Οι ομογενείς επενδυτές που χάνουν τα χρήματά τους λόγω της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας. Η Πολεοδομία θεωρεί μόνιμη στέγη τη λινάτσα που τοποθέτησαν για να προστατεύουν τα σαλιγκάρια από τον ήλιο και τη βροχή.

* Κρήτη – Λασίθι – Γαϊδουρονήσι – Ερημίτες: Οι ερημίτες που μένουν στο Γαϊδουρονήσι επί δεκαετίες λένε «όχι» στον πολιτισμό και «ναι» στη φύση.

* Κάρπαθος – Αρχαία: Στο νησί Σαρία της Καρπάθου, ασβεστώνουν αρχαιότητες για να είναι «καθαρές».

* Ορεστιάδα – Έβρος – Πέρασμα Άρδα: Ο μοναδικός υποποτάμιος δρόμος στην Ελλάδα. Η άσφαλτος είναι κάτω από τα νερά του ποταμού Άρδα.

* Μεσολόγγι – Διβάρια – Μποφόρ: Με 8 μποφόρ στα Διβάρια της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο.

* Άρτα – Μουσικό σχολείο σε πλατεία: Το μουσικό λύκειο Άρτας, λόγω έλλειψης αιθουσών, κάνει μάθημα σε πλατεία.

* Άγραφα – Δρόμοι και σπίτια χωρίς ρεύμα: Χωρίς οδικό δίκτυο τα Άγραφα. Αλλά και οικογένειες που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα γιατί δεν έχει φτάσει εκεί η ΔΕΗ.

* Δράμα – Οχυρό Λίσσε: Ένα οχυρό της γραμμής Μεταξά άνοιξε για το κοινό και οι επισκέπτες σε ρόλο στρατιωτών πολεμούν τον Γερμανό εισβολέα.

* Έδεσσα, Καϊμακτσαλάν – Χιόνι: Η κάμερα της εκπομπής στη χιονισμένη κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν. Στο ξωκλήσι του προφήτη Ηλία με θερμοκρασία κάτω του μηδενός. Ένα εκκλησάκι που χτίστηκε από τα μακάβρια υπολείμματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

* Σαμοθράκη – Λαδόξερα: Η εκπομπή «60’ Ελλάδα» εν μέσω δυσκολιών στη Λαδόξερα, την μικρότερη διεκδικούμενη από τους Τούρκους βραχονησίδα της Ελλάδας.

* Καστοριά – Ραδιοφωνικός σταθμός: Απίστευτο και όμως ελληνικό! Οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας Καστοριάς βρίσκονται στην Αγία Τράπεζα της εκκλησίας.

* Γαύδος: Η ιστορία των δύο μοναδικών μαθητριών της Γαύδου.

* Ανάφη: Ο καρδιοχειρουργός του Ωνασείου που άφησε την Αθήνα για την Ανάφη.

* Σκόπελος: Ο ρεμπέτης Γιώργος Ξηντάρης και ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος είναι οι άνθρωποι που από το δικό τους μετερίζι σηκώνουν τη σημαία του πολιτισμού στη Σκόπελο.