Η Έφη Κοντούλα, για σήμερα προτείνει σπιτικά cupcakes για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά για 2 μικρές μαφινοθηκούλες σιλικόνης
Αναλόγως θα προσαρμόσετε την ποσότητα.
2 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
4 1/2 κ. γλ. κακάο σκόνη
στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού τα εξής :
κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ
5 κ. γλ. γάλα
1 1/2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
μισό αβγό (το χτυπάμε και χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα μόνο)
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί, ενώνουμε μέσα τους τα υγρά της συνταγής και γεμίζουμε τις δύο μαφινοθηκούλες μας.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων μας στην αμέσως προηγούμενη σκάλα από την πιο υψηλή θερμοκρασία του. Ο δικός μου πηγαίνει μέχρι τα 800W και τον ρύθμισα στα 700W. Ψήνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό και μετά για άλλο μισό λεπτό ακόμα. Είμαστε έτοιμοι! Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να ηρεμήσουν αρκετά, στολίζουμε με χτυπημένη σαντιγύ ή κάποια βουτυρόκρεμα ή κρέμα τυριού και τα σχετικά sprinkles μας και φυσικά απολαμβάνουμε!
Διαβάστε επίσης:
Η Κατερίνα Καινούργιου εκ βαθέων για το “Καλοκαίρι Παντού”