Η Έφη Κοντούλα σήμερα προτείνει τάρτα σοκολάτας, για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι παγωμένο νερό περίπου
Για την κρέμα σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
2 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
1 κ..σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. εσάνς πορτοκάλι ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. σ. κακάο
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη ζύμη μου (αν χρειαστεί νερό παραπάνω επειδή το πήγα με το μάτι, προσθέστε αλλά λίγο-λίγο για να δουλεύεται η ζύμη στα χέρια σας), πλάθω σε μπαλίτσα και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.Την ανοίγω σε φύλλο και τη στρώνω σε ταψάκι διαμέτρου 22 εκατοστών (όχι μεγαλύτερο).Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και αποσύρω από τη φωτιά.Ενώνω στη σοκολάτα τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και την εσάνς ή το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα να ενσωματωθούν όλα.Γυρίζω το μείγμα στη ζύμη, πασπαλίζω με κανέλα από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα σε πάνω και κάτω αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 175 βαθμούς.Τρώγεται ζεστή και ιδανικά με μία μπάλα παγωτού από πάνω.
Διαβάστε επίσης:
Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη με δύο νεκρούς!
Δοκίμασε να φτιάξεις μοσχαράκι με πράσινα κορόμηλα!