HomeMEDIAΤέλεια συνταγή για κλαφουτί με κεράσια!

Τέλεια συνταγή για κλαφουτί με κεράσια!

Άλλη μια υπέροχη συνταγή, από την υπέροχη μαγείρισσα και ζαχαροπλάστη Έφη Κοντούλα.

 

Μιας και είναι η εποχή των κερασιών, αν καμιά φορά σας περισσεύουν στο ψυγείο, μην τα πετάξετε, εκμεταλλευτείτε τα! Πάμε να δούμε κλαφουτί με κεράσια λοιπόν!

 

Υλικά

800-900 γρ. κεράσια απύρηνα

5 μέτρια αβγά (μου φάνηκαν πολλά για να πω την αλήθεια)

250 ml γάλα φρέσκο

8 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 κ. σ. αλεύρι γ. ο. χ. (μη βάλετε φαρινάπ, το έπαιξα έξυπνη και σχεδόν την πάτησα…)

80 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

2 βανίλιες

άχνη για το πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες, φαρδύ και αρκετά βαθύ. Απλώνουμε στον πάτο τα κεράσια.Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σαν ομελέτα, μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει και ν’ αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι μέσα από σουρωτήρι, για να μη σβολιάσει, τις βανίλιες, και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.Προσθέτουμε το γάλα και το μισό βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κεράσια, σκορπάμε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να δούμε το γλυκό να ξανθαίνει και να έχει φουσκώσει σαν σουφλέ.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί στεναχωριέται η Χριστίνα Λαμπίρη;

Μας ΤΡΕΛΑΝΕ πρωί πρωί! Ποια σέξι τραγουδίστρια ποζάρει με το μικροσκοπικό μπικίνι της και ΑΝΕΒΑΖΕΙ τη θερμοκρασία;

Διαβαστε επισης

loading...