Το θέμα του μαθήματος είναι το βοδινό κρέας και οι παρασκευές του. Το μοσχάρι είναι κρέας από αγελάδες που εκτρέφονται για παραγωγή κρέατος. Είναι δημοφιλές στις περισσότερες κουζίνες και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με το σημείο του σώματος του ζώου από το οποίο προέρχεται το κομμάτι που πρόκειται να μαγειρευτεί.
Ο σεφ μάς εξηγεί τα πάντα για την σωστή επιλογή κρέατος ανάλογα με το τι θέλουμε να μαγειρέψουμε και επιλέγει να μας δείξει πώς να φτιάξουμε ribeye με πατάτα τριφτή και σάλτσα barnaise. Οι μαθητές του μαγειρεύουν μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα μαυροδάφνης, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα πολέντας, αλλά και «βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο. Το γλυκό του μαθήματος είναι κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλα με άρωμα καφέ.
Γιώργος Γιαννιάς: “Δεν κρύβω ότι έχω σχέση”