Δίπλα στον Γιάννη Λουκάκο βρίσκονται τρεις μαθητευόμενοι σεφ: ο Αναστάσιος Λύκος, η Αθηνά Μπίμπη και ο Μανώλης Τσιρίκος. Τρία νέα παιδιά που αγαπούν και έχουν σπουδάσει τη μαγειρική και βοηθούν τον σεφ στην εκτέλεση των συνταγών.
Το αφιέρωμα στις διεθνείς κουζίνες συνεχίζεται την Κυριακή 23 Μαρτίου με την μεξικάνικη. Βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας είναι οι πιπεριές και ιδιαιτέρως οι καυτερές. Οι πιπεριές, ανάλογα με την ποσότητα καψαϊκίνης που περιέχουν, κυμαίνονται από γλυκές έως πολύ καυτερές. Συνήθως οι πιο μικρές πιπεριές είναι και οι πιο καυτερές.
Ο Γιάννης πηγαίνει, μαζί με τους μαθητές του, σε ένα μεξικάνικο tequila bar που διαθέτει περισσότερες από 90 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας. Εκεί, μαθαίνουν τα πάντα για το διάσημο μεξικάνικο ποτό και δοκιμάζουν περίεργα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα. Ο Γιάννης δεν χάνει την ευκαιρία να πάει πίσω από το μπαρ για να φτιάξει το δικό του κοκτέιλ με τεκίλα!
Επιστροφή στην κουζίνα του «Dr. Cook» για μία πανδαισία μεξικάνικων πιάτων: κοτόπουλο με τσορίζο, ντομάτα και κύμινο, ρύζι με καλαμπόκι και πιπεριές, frijoles refritos, picco de gallo, guacamole αλλά και burritos.
Δείτε επίσης: Ν.Δούνια: “Δεν έχω νευριάσει με τη Σκορδά, αλλά με την….”