Δίπλα στον Γιάννη Λουκάκο βρίσκονται τρεις μαθητευόμενοι σεφ: ο Αναστάσιος Λύκος, η Αθηνά Μπίμπη και ο Μανώλης Τσιρίκος. Τρία νέα παιδιά που αγαπούν και έχουν σπουδάσει τη μαγειρική και βοηθούν τον σεφ στην εκτέλεση των συνταγών.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών η ελάφρυνση του χρέους
Το θέμα του μαθήματος της Κυριακής 27 Απριλίου είναι το αρνί, ένα από τα βασικότερα κρέατα της ελληνικής κουζίνας που περιλαμβάνεται σε πολλές συνταγές. Ο σεφ μάς μαθαίνει τον σωστό τρόπο μαγειρέματος ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος που χρησιμοποιούμε.
Μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για τη θερμοκρασία ψησίματος και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο και ζουμερό κρέας.
Οι συνταγές που μας προτείνει είναι αρνί μαγειρευτό με παπαρδέλες και ξινομυζήθρα αλλά και αρνίσιο μπούτι ρολό με σαλάτα και ρεβίθια. Το γλυκό της ημέρας είναι μους από γιαούρτι και μέλι με φράουλες.