Η Έφη Κοντούλα μας βάζει πάλι σε πειρασμούς!
Υλικά
Για το κέηκ
3 αβγά
120 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. νερό
1 κ. σ. σπορέλαιο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο με 1 κ. γλ. baking powder και 20 γρ. κακάο
Για το σοκολατένιο frosting
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (να κρυώσει καλά)
225 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
1 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλ. κακάο κοσκινισμένο
3 κ. σ. γάλα
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (έβαλα πορτοκάλι)
Για την κρέμα καραμέλας
1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε κάνει καραμέλα (κρατάμε ελάχιστο για να στολίσουμε από πάνω αν θέλουμε, 3 κ. σ. περίπου)
250 γρ. βούτυρο
1 κουτί φυτική σαντιγύ Ermol
1 κ. γλ. βανίλια
300 γρ. τυρί κρέμα
2 κ. σ. ζελατίνη σκόνη (ουδέτερη, για διάφορες χρήσεις)
ανακατεμένη σε 3 κ.σ. κρύο νερό περίπου
3 σακουλάκια maltesers και 1 φλ. φουντούκια χονδροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Κέηκ
Χτυπάμε με τη σειρά τα υλικά του κέηκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 12 λεπτά σε βουτυρωμένη αποσπόμενη φόρμα 24 εκατοστών.Αφήνουμε να κρυώσει και έχουμε έτοιμη τη βάση της τουρτίτσας μας!
Σοκολατένιο frosting
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα αν ξέρουμε να τη χειριστούμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο για να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα σε αυτά τη λιωμένη κρύα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθεί και αυτή.Προσθέτουμε το κακάο και την εσάνς βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα μέσα για να πετύχουμε μία σφιχτή βουτυρόκρεμα. Αν για κάποιο λόγο μας ξεφύγει σε σύσταση αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα ή την σφίγγουμε με λίγη άχνη παραπάνω.Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο αν θέλουμε.
Κρέμα καραμέλας
Εχουμε ήδη βράσει ζαχαρούχο γάλα σκεπασμένο με νερό για 3 ώρες σε μία κατσαρόλα και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Μην κάνετε ένα, βράστε μπόλικα να τα έχετε για παρασκευές διάφορες έτοιμα. Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο με την καραμέλα να κρεμώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγύ, τη βανίλια, το τυρί κρέμα να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τελευταία ρίχνουμε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνη όπως είναι και ανακατεύουμε καλά. Μέσα στο μείγμα αυτό σκορπίζουμε τα φουντούκια και τις δύο συσκευασίες maltesers (σπασμένα) και ανακατεύουμε.Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο και αρχίζουμε το μοντάρισμα της τούρτας μας (και αυτό προαιρετικά αλλά βοηθάει).
Μοντάρισμα
Πάνω στο κέηκ, αλείφουμε το σοκολατένιο frosting όλο και από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα.Καλύπτουμε με μεμβράνη καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει η τούρτα μας.Οταν την βγάλουμε από το ψυγείο, στολίζουμε με τα υπόλοιπα maltesers και με την καραμέλα που έχουμε κρατήσει. Αν η καραμέλα έχει πήξει πολύ και δεν δουλεύεται, μπαίνει στιγμιαία στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνεται ρευστή.